Beykoz’da 5 ton hamsi dağıtıldı

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği hamsi şenliğinde vatandaşlara, ekmek arası 5 ton hamsi ikram edildi.

Google Haberlere Abone ol
Beykoz’da 5 ton hamsi dağıtıldı

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği hamsi şenliğinde vatandaşlara, ekmek arası 5 ton hamsi ikram edildi. Hamsinin tadına bakmak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği Hamsi Şenliği’nde vatandaşlara, 7 bin ekmek arası 5 ton hamsi ikram edildi. Kurulan mangallarda pişirilen hamsinin tadına bakmak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Festivalde yaşlı vatandaşlara ve diyette olan vatandaşlara kepek ekmeği eşliğinde ikram yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde, vatandaşlar Karadeniz müzikleri eşliğinde horon teperek coştu.

Festivale ev sahipliği yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, vatandaşlara hamsi ekmek dağıttı. Balığın kış mevsim için uygun olduğunu söyleyen Çelikbilek, “Belediye olarak böyle bir etkinliği ilk defa yapıyoruz. Güzel bir etkinlik oldu. Bölgemizde bulunan insanların tarzına uygun bir etkinlik. Karadeniz bölgesi insanıyız hamsiyi seviyoruz. Hamside hakikaten balıkların şahı. Gördüğünüz gibi vatandaşlarımız hem eğleniyor, hem de hamsiyi tadıyorlar. Bu tür festivallere devam edeceğiz. İnşallah 5 bine yakın insanımıza burada balık yedireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Şenliğe katılan vatandaşlar, soğuk havaya rağmen hamsi yemek için katıldıklarını ve çok lezzetli olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar