Beykoz’da 3 bin 300 aile tapu sahibi olacak

Beykozluların kuşaktan kuşağa miras kalan imar sorununda çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Beykoz’da 3 bin 300 aile tapu sahibi olacak

Beykozluların kuşaktan kuşağa miras kalan imar sorununda çalışmalar sonuç vermeye başladı. Beykoz Belediyesi İBB arazilerinin devriyle 3 bin 300 aile tapu sahibi olacak. İlçe sakinlerinin yıllardır üzerinde yaşadıkları arazilerde gerçek hak sahibi olması ve tapularına kavuşması için 4,5 yıldır çalıştıklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, imar çalışmalarının meyvelerinin alınmaya başladığını, çalışmaların yasalar çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti.

Satışların yasalara uygun ve ilkel yapıldığını aktaran Çelikbilek, "Satışlar başlamadan önce bir hafta boyunca ilçe sakinlerimizi belediye düğün salonunda mahalle mahalle toplayarak bilgilendirdik. İlçe sakinlerinden gelen talep üzerine vadeli satışları 5 yıla çıkardık. İmar konusunda gösterdiğimiz gayretler, yaptığımız çalışmalar halkımızın menfaati içindir. Fiyat Takdir Komisyonu tarafından belirlenen fiyatlar oldukça normal ve bölge şartlarına uygundur." diye konuştu. İBB parsellerinde 2 yıl yasal süreyi bekleyerek vatandaşların menfaatini koruduklarını belirten Çelikbilek, "Bana satışları neden seçim öncesinde yapıyorsun? diye soruyorlar. Bunun öncelikli sebebi vatandaşlarımızın bir an önce tapusuna kavuşması içindir. Diğer bir sebep ise vatandaşların ödeyeceği yüzde 18’lik KDV’de yasal sürenin dolmasını beklememizdir. O sürede bu hafta doldu. Biz de ihale sürecini başlattık. Yüzde 18 ilave KDV payı vatandaşlarımız cebinde kaldı." bilgisini verdi. Kadastral parsel satışıyla ilçe sakinlerinin hakkını da koruduklarını söyleyen Başkan Çelikbilek, şunları aktardı:

"Tapu çalışmalarını imar parseli üzerinden değil, kadastral parsel üzerinden başlattık. Böylece ada bazında herkesin hak sahibi olmasını sağladık. Şayet vatandaşlarımız imar parseli üzerinden alsalardı bazı vatandaşlarımız hak kaybına uğrayacaktı. Bu şekliyle kimse hak kaybına uğramayacak. Vatandaşımızın 10 metrrekare yerini bile gözettik. Yarın bir dönüşüm olursa vatandaşımız her yerde hak sahibi olsun diye bu yola başvurduk. Biz hizmet ederken, vatandaşlarımıza tapulu ve huzurlu yaşamı hazırlarken olayı sabote edenler var. Onların niyetlerini iyi anlayın. Bu girişimler hükümetimizin başarısını çekemeyen, hazmedemeyen kesimlerini işidir. İmar konusunda kimin ne yaptığını herkes bilsin. Şimdi muhalefet yapanlar geçmişte vatandaşın tapu almasını engellediler. 1987’de tapu tahsis belgesini iptal ettirdiler. Buradaki vatandaşlarımızın da hiçbiri tapusunu alamadı. Muhalefetin niyeti vatandaşın beklentisinden siyasi kazanç sağlamaktır. Bizi İBB parsellerini satıyoruz diye eleştiriyorlar. Bu satışlara eleştiriler son derece yanlıştır. İhalesini başlattığımız bu çalışmayla vatandaşların 50-60 yıldır oturdukları yerlerin kendilerine verilmesini sağladık. Buralardaki vatandaşlarımızı hak sahibi yaptık. Vatandaşlarımız tapularına kavuşurken belediyemizin de geliri artacak. Elde edilen gelir yine ilçeye hizmette kullanacak, kazanan yine ilçemiz ve Beykoz halkı olacak. İBB satışlarına itiraz bölge halkına saygısızlıktır."

2/B konusunda da çalışmaların son aşmaya geldiğini söyleyen Çelikbilek, "İmar konusunda vatandaşımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2/B çalışmalarında son aşamalardayız. Aralık sonuna kadar 20 bine yakın parselin devrini alacağız. 25 ayrı yerde proje alanı uygulaması yapacağız. Proje alanı diğer ilçeler arasında yalnızca ilçemizde olan bir çalışmadır. Proje alanı Beykoz için büyük bir kazanç, her anlamda çağ atlamadır." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar