Beyin Kanamasından Öldü 7 Kişiye Can Verdi

Balıkesir'de beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Aydın Yıldırım'ın (45) kızları tarafından bağışlanan organları, organ bekleyen 7 hastaya umut oldu.

Google Haberlere Abone ol
Beyin Kanamasından Öldü 7 Kişiye Can Verdi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen Dr. Ziya Dündar ve ekibi tarafından beyin ölümü gerçekleşen Yıldırım'ın kalp, karaciğer, pankreas, böbrek ve korneaları ameliyatla alındı.

Balıkesir merkez Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde oturan ve 30 Ocak tarihinde yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren 2 çocuk babası Aydın Yıldırım, gece saat 12.30'da Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada hemen beyin ameliyatı olan Yıldırım, Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Manavlık yapan ve 5 gündür hastanede yatan Yıldırım, bugün saat 11.00 sıralarında yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Atatürk Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Fuat Çöken, Yıldırım'ın kızları Sena ve Gülşah Yıldırım ile görüşüp organların bağışlanması için telkinde bulundu. Ailenin ikna olmasından sonra harekete geçildi. Yıldırım'ın bir kızının, vefat ettiği hastanede hemşirelik stajı gördüğü öğrenildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne konuyla ilgili bilgi verildi. Uludağ Üniversitesi'nden Dr. Ziya Dündar ve ekibi akşam saatlerinde Balıkesir'e geldi. Başarılı bir ameliyatla alınan Yıldırım'ın kalp ve pankreası Antalya'ya, böbrekleri İstanbul ve Bursa'ya, karaciğer ve iki korneası Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara götürüldü.

Organları bağışlanan Aydın Yıldırım'ın akrabası Sedat Kuşlu, yeğeninin genç yaşta hayatını kaybettiğini belirterek, "Organ bekleyen çok hasta var. Herkese organlarını bağışlamasını tavsiye ediyorum. İhtiyacı olan ve organ bekleyen vatandaşlarımıza umut olacak. Beyin ameliyatı geçirdi, hastanede 5 gün tedavi gördü." dedi.

Dr. Ziya Dündar, vefat eden Aydın Yıldırım'ın organlarının nelere gönderileceği hakkında bilgi verdi.

Yorumlar