Beyin felçli çocuklar aileleriyle tiyatro izledi

Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklar Derneği (SERÇEV), engelli çocuklar ile ailelerini tiyatro gösterisinde bir araya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Beyin felçli çocuklar aileleriyle tiyatro izledi

Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklar Derneği (SERÇEV), engelli çocuklar ile ailelerini tiyatro gösterisinde bir araya getirdi. Devlet Tiyatrosu sanatçıları, Ankara’da SERÇEV’e özel “Horoz Adam ve Korsan” adlı gösteriyi sergiledi.

Mahalle baskısını içeren, otistik bir çocuğun, komşuları tarafından dövülmesinden yola çıkılarak hazırlanmış 'Komşular Bizi Dövmeyin' temalı gösteriyi sinevizyonda izleyen çocuklar ve aileleri eğlenirken, aynı zamanda duygusal anlar yaşadı. Serebral Palsili Çocuklar Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Gürkan, yapıtığı konuşmada, “Eğitimlerimize engel olan sadece engelimiz değil, binemediğimiz servis araçları, çıkamadığımız merdivenler, kullanamadığımız tuvaletler, engelsiz arkadaşlarımızla aynı yerde eğitim almak istiyoruz. Yaşadığımız şehirde güven içinde bağımsız olarak dolaşabilmeli; kaldırımlar, park yerleri, gişeler, mağazaların rafların aralığı, genel tuvaletler, tiyatro salonları, iş hanları engellikle dost olmaktan gurur duyabilmeli. Yeteneklerimiz elverdiği ölçüde iş imkânları istiyoruz. Her çocuğun ayakkabıya ihtiyacı varsa, bizim de yürütece, tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız var. Biz artık mucizelerden medet ummuyoruz.” dedi. Gürkan, sözlerini “Hadi bize katılın birlikte engelleri aşalım.” diyerek tamamladı.


CİHAN

Yorumlar