Beyazıt Meydanı yıllar sonra Mescid-i Aksa için doldu

İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği gibi sivil toplum derneklerinin öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisi Cuma namazından sonra başladı. Gösteriye HÜDA PAR, HAK-İŞ, Deniz Feneri, MÜSİAD gibi birçok sivil toplum kuruluşu Beyazıt Meydanı'nda

Google Haberlere Abone ol
Beyazıt Meydanı yıllar sonra Mescid-i Aksa için doldu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'da Beyazıt Meydanı yıllar sonra ilk kez büyük bir protesto gösterisine ev sahipliği yapıyor. İsrail'in Mescid-i Aksa işgalini tel'in eden binlerce kişi Beyazıt Meydanı'nda bir araya geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu’daki tüm illerdeki İHH İnsani Yardım Dernekleri, hukuksuzca ibadete kapatılan Mescid’i Aksa’ya özgürce girilerek tekrardan namaz kılınabilmesi ve Filistinlilere uygulanan abluka ve ambargonun kalkması için tüm Türkiye’de Cuma namazının ardından meydanlara indi.

Siyonist İsrail’in Mescid’i Aksa işgalinin ardından tüm Türkiye işgale tepki vermek için meydanlara indi. Cuma namazının ardından Türkiye’de tüm illerde İHH İnsani Yardım Dernekleri’nce düzenlenen protesto gösterilerinde Mescid’i Aksa’nın biran önce ibadete açılması talep edildi.

Anadolu Gençlik Derneği’nin İstanbul Beyazıt Meydanı’nda düzenlediği “Kızgınlık Cuması” protesto gösterisine birçok STK’nın yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı da destek verdi. Marşlar ve ezgilerle başlayan programda sık sık “Kahrolsun İsrail” sloganları ve tekbir sesleri yükseldi.

“Yeryüzünün her yanında Ebabil Kuşları hazır bekliyor”

Meydanda coşkulu kalabalığa seslenen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Beyazıt Meydanı’nın nice direnişlere şahitlik yaptığını belirtti ve “Bu meydanlarda bir araya gelen binler, ümmet coğrafyasının birçok noktasında mazlumlar için kanını akıttı” dedi. Yıldırım, konuşmasının devamında 15 Temmuz’da Türkiye halkının kurşunların üzerine yürüğü gibi bugün de aynı hissiyatta olan Filistinlilerin İsrail kurşunlarının üzerine cesaretle yürüdüğünü söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

“Filistinli kardeşlerimiz, canları pahasına Mescidi Aksa’yı koruyorlar. Üzerlerine kurşun yağıyor, yerlerde sürünüyorlar. Ama yine de Mescidi Aksa’ya girmenin yolunu arıyorlar. Türkiye’nin her yanında ve dünyada Müslümanlar ayağa kalktı. Gazze, Pakistan, Endonezya ayakta. Yeryüzünün her yanında Ebabil Kuşları taşlarını Siyonistlere atmak üzere hazır bekliyorlar.

“Kadınlarımızı öldürüyorlar”

İsrail Mescidi Aksa’yı yıkacakmış! Müslümanları Mescidi Aksa’ya sokmayacakmış ve orayı ikiye bölecekmiş. Allah’ın izni ile biz seni yıkacağız İsrail! Filistin’den o topraklardan seni kovacağız.

Kardeşler bu uzun soluklu bir yürüyüş ve bedeli ağır. Kadınlarımızı öldürüyorlar, kızlarımızın başına basıyorlar ve dünyaya bu görüntüyü kasıtlı olarak servis ettirerek; ‘İşte siz busunuz!’ diyorlar. Bir gün gelecek o ayakları kesmesini de bileceğiz. İki tane şehidimiz var şuanda. Onlarca da yaralımız var. Ama unutmayın. Mescidi Aksa ve etrafı bereketlidir. Mescidi Aksa’dan ve etrafından nice mücahit çıkar ve o ayakları kırar Allah’ın izni ile.  

‘One Minute’ler, Mavi Marmara’lar ve Kudüs Mitingleri

Erbakan hoca ne diyordu? ‘Heyecan, heyecan, heyecan!’ İnşallah bu ülkede daha nice ‘One Minute’ler olur, Mavi Marmara’lar olur ve Kudüs Mitingleri olur. Şimdi ellerimizi kaldırarak İsrail’e mesaj veriyoruz: ‘Düşmanım bana ne yapabilir ki, ben cenneti yüreğimde taşıyorum. Sürgün edilmem seyahat, hapsedilmem halvet, öldürülmem ise şehadettir!’”

Yıldırım’ın ardından çeşitli STK Temsilcileri de konuşmalarını gerçekleştirdi. Program, Muhammet Emin Yıldırım’ın duası ile son buldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği gibi sivil toplum derneklerinin öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisi Cuma namazından sonra başladı. 

İstanbul'un dışında Türkiye'nin dört bir yanında bugün Cuma namazı çıkışında protesto gösterileri düzenleniyor. 

Bayrampaşa

Bayrampaşa'da bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Genç İnisiyatif Platformu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Yahya Kemal Parkı'nda bir araya gelen platform üyeleri, "Uyan Müslüman, ilk kıblen işgal altında" sloganıyla eylem düzenledi.

"Kudüs bizimdir bizim kalacak", Kudüs'e selam direnişe devam" ve "Mescid-i Aksa onurumuzdur" sloganları atan katılımcılar, tekbir getirdi.

Platform Sözcüsü İsmail Aşçı yaptığı açıklamada, Allah tarafından Mescid-i Aksa'nın mübarek kılındığını ve Müslümanlara emanet edildiğini söyledi.

İsrail'in yarım asırdır işgal ettiği Filistin topraklarında yaptığı zulme daha ne kadar seyirci kalınacağını soran Aşçı, şöyle konuştu:

"Bugün ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa Müslümanlara kapatılmıştır. 'Ezanı yasaklama' cüreti gösterilmiştir. Kız kardeşlerimiz yerlerde süründürülmekte, Aksa'nın imamı darbedilmektedir. İsrail, biz Müslümanlar ses çıkarmadıkça, adeta 'yavaş yavaş ısınan suya atılan kurbağa' hikayesinde olduğu gibi kutsallarımızı yavaş yavaş yok ederek emellerine yaklaşmaktadır. Neden sesimiz çıkmıyor? Neden sadece seyirci kalıyoruz? Yoksa Hadis-i Şerif'te buyrulduğu gibi; biz Müslümanlar olarak üzerimize vehim mi geldi! Yani dünyayı fazlaca sevdik de ölümden korkar mı olduk? Sayıca çok olmamıza rağmen, adeta selin önünde sürüklenen çer çöp haline mi geldik? Evet, maalesef geldik… Dünyayı sevdik, zulme sessiz kaldık… Bu sebepledir ki Allah, kafirlerin kalplerinden bizlere karşı olan korkularını kaldırdı."

İsmail Aşçı, Filistin başta olmak üzere dünyanın her yerinde Müslümanların zulüm altında olduğunu ifade ederek, artık mazlumun feryadının arşa dayandığını kaydetti.

Allah'ın indinde tek dinin İslam olduğunu aktaran Aşçı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ey Müslüman! Mescid-i Aksa şerefindir. Kudüs onurundur. O mübarek topraklar, tıpkı Mekke, Medine gibi kutsalındır, Allah'ın sana emanetidir. Ey Müslüman mahşerde Rabbinin huzuruna çıkacak yüzün olması için ayağa kalk. Muhammed Mustafa Aleyhisselam'a gerçekten ümmet olabilmek için ayağa kalk. Ecdadının emanetine sahip çıkmak için ayağa kalk. Gelecek neslinin seni rahmetle yad etmesi için ayağa kalk. Sen ayağa kalk ki diz çöksün batıl. 'Öldür' korkularını ki yaşasın İslam. Ses ver ki duyulsun arşta duan. Vakit silkinip ölü toprağından, uyanma vaktidir. Mazlumun yanında durup, zalime karşı 'bir olma' vaktidir. Unutma! 'Harekete geçmediğin sürece, zulmü dua ederek durduramazsın.' Devlet olarak, sivil toplum kuruluşları olarak ve en önemlisi her bir fert olarak hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Her kanaldan dünyaya sesimizi duyurmalıyız. İsrail mallarını boykot etmeliyiz. Önce harekete geçmeli, sonra dualarımızla Rabbimizden yardım dilemeliyiz."

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri, parktan Bayrampaşa Merkez Camisi'ne yürüdü.

Yorumlar