Beyaz Saray 21 yıllık iftar geleneğini kaldırdı

Müslümanlara yönelik tutumuyla eleştirilen Donald Trum, kendisinden önce 21 yıl boyunca Beyaz Saray'da verilen iftar yemeğini bu yıl vermedi. Trump'tan önce ABD Dışişleri Bakanlığı da yıllarca bakanlıkta Müslümanlar için düzenlenen iftar etkinliğini iptal etmişti.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray 21 yıllık iftar geleneğini kaldırdı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Seçilmeden önce Müslümanlara karşı ön yargılı tutumuyla eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, seçildikten sonra Müslümanlara yönelik yaptırımlarına devam ediyor. Daha önce İslam ülkelerine yönelik vize yasağı getiren Trump yönetimi şimdi de 21 yıllık Beyaz Saray'da iftar geleneğini iptal etti. 1996'dan bu yana Ramazan'ın son günü Beyaz Saray'da verilen geleneksel iftar yemeği 21 yıl sonra ilk kez bu yıl yapılmadı.

Trump yönetimi, Clinton, Bush ve Obama'nın başkanlıklarında ABD'li Müslümanların katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğini bu yıl gerçekleştirmedi.

Daha önce Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, bu yıl Dışişleri Bakanlığı'nda iftar organizasyonu yapılmayacağını duyurmuştu.

Beyaz Saray'daki ilk iftar yemeği 1805 yılında dönemin ABD Başkanı Thomas Jefferson tarafından Tunus elçisi şerefine verilmişti.

1996 yılında dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi First Lady Hillary Clinton, Beyaz Saray'da iftar yemeği vermiş, sonrasında bu etkinlik yıllık bir geleneğe dönüşmüştü.

TRUMP'TAN BAYRAM MESAJI

 ABD Başkanı Donald Trump, ABD ve dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Trump, Ramazan Bayramı'na ilişkin yayımladığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Amerikan halkı adına, ben ve eşim Melanie, Ramazan Bayramı'nı kutlayan Müslümanlara en sıcak dileklerimizi sunuyoruz. Bu bayram bize affetmek, merhamet etmek ve iyi niyetli olmayı hatırlatır. ABD, dünyanın farklı bölgelerindeki Müslümanlar gibi bu değerlerin yaşatılması için çaba göstermektedir."

Yorumlar