Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği 100 kursiyere eğitim veriyor

Samsun’da faaliyet gösteren Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği tarafından bu yıl açılan kurslarda yaklaşık 100 kursiyer birbirinden farklı dallarda eğitim alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği 100 kursiyere eğitim veriyor

Samsun’da faaliyet gösteren Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği tarafından bu yıl açılan kurslarda yaklaşık 100 kursiyer birbirinden farklı dallarda eğitim alıyor. Beyaz İnci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yılmaz, "Geçmiş yıllarda kurslarımıza devam eden çok sayıda kursiyerimiz meslek sahibi olarak hayatını kazınıyor." dedi.

Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği '10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dernek faaliyetlerinin üyeler haricinde kamuoyuna duyurulmasında kendilerine medyanın büyük katkısı olduğunu belirten Beyaz İnci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, birlikte daha birçok etkinlikte bir araya gelme temennisinde bulunarak basın mensuplarının gününü kutladı.

Konuşmasında, derneğin kısaca tanıtımını ve bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: “2006 yılında kurulan Samsun Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği, şu an itibariyle çalışan ve ev hanımlarından oluşan 50 asil olmak üzere yüzlerce gönüllü üyesi mevcut. Amacımız eğitimden kültüre, sanattan sağlığa kadar kadınların ve ihtiyaç sahibi kesimler için yardım etkinlikleri düzenleyerek, dünyada çağın getirdiği gelişime ve değişime entegre olabilmek adına farkında olan, farkındalık oluşturan toplumların var olmasına katkı sağlamak.”

"KURSLARIMIZA 100 KURSİYER DEVAM EDİYOR"

Kurulduğu günden bugüne sayısız projeler yaparak adından sıkça söz ettirdiklerini hatırlatan Ayşe Yılmaz, “Derneğimizin başlıca faaliyetleri ise 2013-2014 yılı olmak üzere açılmış olan kurslar; kamış kalem hat, tezhip, İngilizce, bilgisayar, kurabiye ve yaş pasta süsleme, Kur’an-ı Kerim, Arapça, ipek organze kumaş üzerine hat-tezhip uygulayıcılığı, gitar, ney kursları. Söz konusu kurslarımızdan yaklaşık 100 kişi istifade etmektedir. Bir kursiyerimizden bazıları Samsun dışında İstanbul’da iki kez kişisel sergi açıp satışlar yaptı. Ayrıca, kursiyerler yararına olmak üzere yıl sonu etkinliği olarak karma sergiler açıyoruz, böylece derneğimizin tanınırlığını artırırken kadınlarımızın da istihdamına katkı sağlamış oluyoruz. En önemlisi de kurslarımıza gelen öğrenciler sosyalleşiyor, dostluklar kuruluyor, kişisel gelişim kurslarından aldığı eğitimle en azından kendi ihtiyaçlarını karşılamakla aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Böylece derneğimiz kuruluş amacı doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor.” dedi.

"ETKİNLİKLERİMİZ HER GEÇEN YIL ARTIYOR"

Yılmaz, 2012-2013 yılında 11 Türk, 7 yabancı uyruklu olmak üzere 18 öğrenciye eğitim yardımı yapıldığını vurguladı. Yılmaz, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıl 5 Türk, 5 yabancı uyruklu olmak üzere 10 öğrenciye eğitim yardımı vermekteyiz. Ayrıca, 5 öğrenciye daha vermeyi planlıyoruz. İleriye dönük etkinliklerimiz ise çoğalarak devam edecek, mesela yakın zamanda13 Şubat’ta Reşit Muhtar’ın katılacağı Büyük Şehir Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde ‘Sevgililer Günü’ programı düzenlemeyi planlıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak üzere Akademisyen Yazar Suna Okur hanımefendinin katılımıyla bir eğitim semineri düzenleyeceğiz. Ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Samsun Ticaret Odası Kadın Kolları'nın düzenleyeceği panelde derneğimizin kursiyerlerinin eserlerinin sergileneceği Hüsn-ü Hat-Tezhip sergimiz olacak. Nisan ayında Kutlu Doğum Haftası etkinliği olarak Hilye-i Şeriflerden oluşacak ‘Güli Muhammedi' adlı sergi açmanın hazırlıkları içindeyiz. Mayıs ayında 'Anneler Günü' için Samsun’da ses getireceğini düşündüğümüz sürpriz bir çalışma olan Osmanlı kıyafetlerinden oluşacak bir defile sunmayı planlıyoruz.”


CİHAN

Yorumlar