Beyaz eşya tamircisinin maket konakları gerçeğini aratmıyor

Balgat’ta beyaz eşya tamirciliği yapan Yücel Özer’in 5 yıl önce hobi olarak başladığı maket konak işi adeta ahşap sanatçılığına dönüştü. Özer’in üzerinde çalıştığı maketler gerçeğini aratmıyor. Eşya tamiri için gelen...

Google Haberlere Abone ol
Beyaz eşya tamircisinin maket konakları gerçeğini aratmıyor

Balgat’ta beyaz eşya tamirciliği yapan Yücel Özer’in 5 yıl önce hobi olarak başladığı maket konak işi adeta ahşap sanatçılığına dönüştü. Özer’in üzerinde çalıştığı maketler gerçeğini aratmıyor. Eşya tamiri için gelen müşteriler ürünleri satın almak istese de Özer, şimdilik satmayı düşünmüyor. Yetenekli esnafın en büyük hayali ise emekli olduktan sonra bütün vaktini bu işe ayırmak.

Ankara Balgat’ta 20 yıldır beyaz eşya yetkili servisi olarak çalışan Yücel Özer, işten artan vaktiyle maket konaklar yapıyor. Özer, küçük tahta parçalarını yapıştırıcılarla bir araya getiriyor, minicik menteşelerle monte ediyor, boncuklarla süslüyor. Bu işte kendini o kadar geliştirmiş ki yaptığı maketleri müşterileri bile satın almak istiyor. Özer’in yaptığı ürünler dükkana beyaz eşya yedek parçalarının arasında farklı bir renk katıyor.

Bu işi severek yaptığını anlatan Özer, “20 yıldır burada beyaz eşya yetkili servisi ile ilgileniyorum. Maket konaklarla ilgili 5 yıl önce eşimin Sungurlu’da yaşadığı konağın ‘maketini yapalım’ düşüncesiyle başladık bu işe. Sonra girerek haz almaya başladık. Diğer maketlere çalışmaya başladık. Sungurlu saat kulesini yaptım.” ifadelerini kullanıyor.

Herhangi bir eğitim almadan sırf merakından bu işe başladığını belirten Özer şöyle devam ediyor: “Severek yapıyorum. Bir merak ve ilgi çerçevesinde başladım bu işe. Bir konak üzerinde en az iki üç çalışma yapıyorum. Üç sefer söküp takmam gerekirse bir parçayı erinmeden söküp takıyorum. Zaman zaman evde de yapıyorum. Çalışma zamanımın haricinde boş zamanımda bunu yapıyorum. Eski tarihi ahşap konakları seviyorum ama yeterli ilgi olmadığını düşünüyorum. Tarihi konakları her gittiğim ilde geziyorum. Restorasyonu yapılan tarihi konakları mutlaka inceliyorum. Üç ayda tamamlıyorum bir işi. Bunu severek yapmanız lazım, eğer severek yapmazsanız bir şeyin üzerinde iki ay üç ay uğraşamazsınız. Yapıştırdığım parçayı, sonradan estetiği gözüme hoş gelmezse söküyorum yeniden monte yapıyorum. Her gelen müşterimizin çoğunluğu 10 kişiden 8’i sorar ‘satıyor musun?’ diye. Satma amaçlı yapmıyorum. Satın almak isteyen oluyor. Sergileyecek düzeye getirmek istiyorum.” CİHAN

Yorumlar