BEÜ’den 'Akademide Felsefe, Hikmet ve Din' sempozyumu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından “Akademide Felsefe, Hikmet ve Din” konulu sempozyum düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
BEÜ’den 'Akademide Felsefe, Hikmet ve Din' sempozyumu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından “Akademide Felsefe, Hikmet ve Din” konulu sempozyum düzenlendi. BEÜ’nün ev sahipliğinde, 25 üniversiteden 50’ye yakın akademisyenin katıldığı sempozyumda felsefe ve din, felsefe ve hikmet, felsefe ve kelam, akıl ve inanç, hakikate ulaşmada felsefe ve dinin birlikteliği, tefekkür, akademi ve eğitimde felsefe ve din birlikteliği gibi konular ele alındı.

Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Zonguldak Valisi Ali Kaban, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan BEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, hikmet arayışının insanlığın en önemli uğraşlarından biri olduğunu belirterek, "Çünkü hikmete ulaşmak; bir taraftan insanın kendi varlığını anlamlandırması, diğer taraftan da var oluş gayesi olan büyük 'hayra' ulaşması demektir. Felsefe, hikmet ve din arasındaki ilişkiyi güncelin parçalayıcı, ötekileştirici ve dışlayıcı tartışmalarından uzak kalarak, yüksek tefekkürle müzakere etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de "Böyle önemli bir sempozyumda buradaki değerli konuklarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Zonguldak Valisi Ali Kaban ise önemli bir etkinlik vesilesiyle toplumu bilgilendirmeyi amaçlayan üniversite yönetimi ve ilahiyat fakültesi öğretim üyelerini tebrik etti.

ÖĞRENCİLER DE MEMNUN

Sempozyuma katılan öğrenciler de kendilerini geliştirmeleri bakımından önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Yakup Öngül, “Bu sempozyum bizi geliştirecek ve bizim tohumlanıp filizlenmemize vesile olacaktır.” diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Fatma Turan ise şunları söyledi: “Öncelikle şunu belirtmek isterim; içinde bulunduğumuz sempozyum gerçekten her üniversitenin gerçekleştirebileceği bir sempozyum. Katıldığım için çok mutluyum. Çok önemli ilahiyatçıları ağırlıyoruz. Onların düşünceleri, din ve felsefe hakkındaki görüşlerini dinlemek bizim için çok bilgilendirici oluyor. Aynı zamanda donanımlı bir insan olmamız yolunda önemli katkı sağlıyor.”



CİHAN

Yorumlar