BEÜ’de kalite eğitimi sertifikaları verildi

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), akademik birimlerine yönelik düzenlenen “ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi iç tetkikçi eğitimi ve ileri araştırma laboratuvarı akreditasyonu temel eğitimini tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi....

Google Haberlere Abone ol
BEÜ’de kalite eğitimi sertifikaları verildi

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), akademik birimlerine yönelik düzenlenen “ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi iç tetkikçi eğitimi ve ileri araştırma laboratuvarı akreditasyonu temel eğitimini tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan Avrupa Kalite Teşkilatı Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü Kalite Uzmanı ve Baş Denetçi Ahmet Kaya, kaliteyi tescillemek için 3 hafta önce çalışmalara başladıklarını söyledi.

Üniversite de verilen danışmanlık ve eğitim sürecinin tamamlandığını belirten Baş Denetçi Ahmet Kaya, uygulamalar konusunda sahada çalışmasına devam edeceklerini belirtti. Kendilerine üniversitede bulundukları süre içerisinde göstermiş oldukları misafirperverlik için üniversite yönetimine teşekkür eden Kaya, verilen eğitimle kalitenin daha da artacağını ifada etti.

Kalite çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Kalite Yönetim Sistemi Temsilcisi ve BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney ise “Yapılan bu çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Doğru’ya çok teşekkür ediyoruz. Biz uzun bir yola çıktık ve bu yol, kalite sistemlerini kurumumuzda uygulayarak kalite araçları ile yolumuza devam etmektir. Şu anda sizler eğitimlerinizi tamamlayarak iç tetkikçi oldunuz. Bundan sonra düzenleyici önleyici faaliyetleri yerine getirmek üzere arkadaşlar iç tetkiklerde bulunacaklar ve böylece dış tetkiklere hazır hale geleceğiz. Bu çalışmalar çağımızın vazgeçilmez araçlarıdır. Bu çalışmaları yaparken kaliteyle ilgili bilgilerimizi güncelliyoruz ve geliştiriyoruz. Böylece hepimiz birer kalite uzmanı oluyoruz. Tüm arkadaşlara gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, aldıkları belge için kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

Program, eğitimlerini tamamlayanlara sertifikalarının dağıtılmasının ardından verilen kokteylle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar