BEÜ 6. mezunlarını verdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), düzenlediği mezuniyet töreni ile 6. mezunlarını verdi.BEÜ’nün Rahva Yerleşkesinde ki Fen-Edebiyat Fakültesi Merkez Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni, BEÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü...

Google Haberlere Abone ol
BEÜ 6. mezunlarını verdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), düzenlediği mezuniyet töreni ile 6. mezunlarını verdi.

BEÜ’nün Rahva Yerleşkesinde ki Fen-Edebiyat Fakültesi Merkez Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni, BEÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin, Hemşirelik Andı'nı okumasıyla başladı. Ardından, BEÜ Altın Adımlar Halkoyunları Topluluğu yöresel gösteri sundu. Düzenlenen törende konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitede bu yıl 6'ıncı mezuniyetin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2007 yılında kurulan üniversitenin kısa sürede katettiği mesafenin gurur verici olduğunu ifade eden Doğru, şöyle konuştu: "Tarih, inşaat ve matematik bölümlerinden bu yıl ilk defa yaklaşık 150 öğrenci mezun veriyoruz. Ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bir taraftan fiziki mekanlarımız hızla artarken aynı paralelde öğrenci sayımız da sürekli artmaktadır. Rahva yerleşkemiz her geçen Gün gelişerek büyümektedir. Öğrencilerimize daha iyi imkanlar sağlamak için oluşturulan merkezi derslikler, merkezi kütüphane, spor salonu ve içinde bulunduğumuz konferans salonu, akademisyenlerimizin araştırmalarını yürütebilecekleri İleri Araştırma Laboratuvarı daha güçlü bir üniversite olma yolunda atılan adımlardır."

Bu yılın BEÜ için önemli olduğunu ve yeni kurulan üniversiteler arasında ISO 9001:2008 Kalite Belgesine sahip nadir üniversitelerden biri olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Doğru, BEÜ ailesi olarak bu kaliteyi sürdürebileceklerine inandığını kaydetti. Doğru, konuşmasına şöyle devam etti: "Altyapımızı daha etkin kullanmak için yeni programların açılması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 2007 yılında kurulan üniversitemiz yükseköğretim sistemi içerisinde seçkin bir yer edinmeye, dikkatleri üzerine çekmeye başlamıştır. Üniversitemiz gerek nitelik gerekse nicelik bakımından gösterdiği gelişmeyle bölgemizin, bilimsel, teknolojik, kültürel ve sanatsal gelişimine önemli katkılar sağlamakta, ilimizin ekonomik ve sosyal gelişmesinin itici gücü haline gelmektedir."

Bitlis Valisi Orhan Öztürk ise üniversitenin 6'ıncı mezuniyetini tebrik ederek, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarı dileklerinde bulundu. Öztürk, şunları kaydetti: "Programdan önce hemşirelik bölümü mezunları 'Hemşire Andı' okudular. Başında okumaya başlanan ve sonunu unutulan bir and içmeyle karşı karşıyayız. Bu uygulama birçok yerde yapılıyor. doktorlarımız, askerlerimiz, milletvekillerimiz Meclis'te and içiyor. Ancak bu and sonradan unutuluyor. Bu yapılan yeminler içerisindeki sözü verilen konuların aslında birçoğu bizim yasalarımızda ve kanunlarımızda emrediliyor. 12 Mart'ta Resmi Gazete'de yayınlanan bir kanun var. Memurların, kamu görevlilerinin yapması ve yapmaması gerekenlerle ilgili tüm ayrıntılara yer verilmiş. Bütün kamu çalışanları ve vatandaşlara bu kanunu bir kere daha okumasını tavsiye ederim"

Konuşmaların ardından kendi bölümlerinde derece yapan öğrencilere ödülleri verildi. Program kep atma töreniyle son buldu. Törene Bitlis Valisi Orhan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, Belediye Başkanı Hüseyin Olan, yüksek okul müdürleri, profesörler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi katıldı. CİHAN

Yorumlar