Beştepe ve Susuz’da Ramazan sevinci

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediyenin düzenlediği sokak iftarlarında, ilçe sakinleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Beştepe ve Susuz mahallelerinde dualarla başlayan iftar yemeklerinde vatandaşlar, Ramazan bereketini hep birlikte...

Google Haberlere Abone ol
Beştepe ve Susuz’da Ramazan sevinci

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediyenin düzenlediği sokak iftarlarında, ilçe sakinleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Beştepe ve Susuz mahallelerinde dualarla başlayan iftar yemeklerinde vatandaşlar, Ramazan bereketini hep birlikte yaşarken orta oyunu, Karagöz ve Hacivat, kukla gösterileriyle de kahkahalara boğuldu.

Animasyon gösterileriyle vatandaşı eğlendiren Yenimahalle Belediyesi, ilahilerle de Ramazan’ı tam anlamıyla yaşattı. İftar yemeğinde konuşma yapan Yaşar, “11 ayın sultanı Ramazan ayında sevginin, saygının, paylaşımın artmasını, barışın dünyaya egemen olmasını diliyorum.” dedi.

Yıllardır Ramazan’ı Yenimahalle’nin her mahallesinde coşkuyla yaşamaya ve çocuklara Ramazan bilincini aşılamaya çalıştıklarını belirten Başkan Yaşar, “Orta Doğu’da dökülen kanlarla buruk bir Ramazan ayı yaşıyoruz. Bunu bilerek Ramazan ayının önemini iyi anlamak gerekir. Ramazan ayı oruç ve sabır ayıdır. Bizim çocukluğumuzun Ramazan’ında evde pişen yemekten komşuya da giderdi. Ama büyük şehirlerde bu gelenek gitgide azalıyor. Biz Yenimahalle Belediyesi olarak komşuluk bilincini ve paylaşmanın güzelliklerini sizlere aşılamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar