Beşir Köksal, 4. kez başkanlığa seçildi

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanlığı'na Beşir Köksal. 4 kez seçildi. 164 oy ile yeniden başkanlığa seçilen Köksal güven tazeledi. Beşir Köksal, “Allah bana müsaade ettiği sürece sizlere hizmet etmeye devam edeceğim.”...

Google Haberlere Abone ol
Beşir Köksal, 4. kez başkanlığa seçildi

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanlığı'na Beşir Köksal. 4 kez seçildi. 164 oy ile yeniden başkanlığa seçilen Köksal güven tazeledi. Beşir Köksal, “Allah bana müsaade ettiği sürece sizlere hizmet etmeye devam edeceğim.” dedi.

Taştanlar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul'a Beşir Köksal ve Elektrikçiler Odası Başkanı Sadi Aytak adaylığı ile gidildi. Divan Başkanlığı'nı TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat’ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. SESOB Başkanı Beşir Köksal, açılış konuşmasında yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verirken esnaf ve sanatkârın sorunları üzerinde durarak çözüm önerileri sundu. Daha sonra Birlik avukatı Naci Muslu’ya ücret almadan avukatlık yaptığı için teşekkür plaket verildi. Birliğin faaliyet raporunu içeren sinevizyon gösterisinin ardından rapor ibra edildi.

SADİ AYTAK ELEŞTİRDİ

Elektrikçiler Odası Başkanı Sadi Aytak Faaliyet raporu üzerinde söz alarak Beşir Köksal’a eleştirilerde bulundu. Köksal’ı överek başladığı konuşmasında eleştiri dozunu giderek artıran Aytak, ilçelerdeki esnafların Sivas’a gelerek ticaret yapamadığını savunarak, imar planıyla ilgili olarak Mimarlar Odası ile hareket ettiğini öne sürdü.

KÖKSAL: BURADA ŞOV YAPAMAZSIN

Söz alan Başkan Beşir Köksal ise Sadi Aytak’ı şov yapmakla suçlayarak, "12 yıllık yönetim kurulu üyeliği sırasında 'Allah seni başımızdan eksik etmesin’ diyen sen değil miydin?" diye sordu.

İmar planı ile ilgili de cevap veren Köksal, bazı oda başkanlarının kendisinden habersiz Mimarlar Odası ile gizli toplantı yaptıklarını öne sürdü ve destekledikleri imar planının B planı olduğunu söyledi. Aytak’ı kastederek, “Ben onu 12 yıldır idare ediyorum. Bir kere idare eden fedakârlıktır, ikinci idare eden de vefadır. Üçüncüye idare etmek, etsem çünkü ben aptal olurum.” diyen Köksal, Ahi teşkilatı olduklarını belirtti. Köksal, "Bizim düsturumuzda kardeşlik, vefa yatar. Hepiniz oda başkanısınız. Sizleri zaman zaman ziyaret ediyor ve diyorum ki bir oda bir aile gibidir. Bir sorun buna, Sivas’ın merkezinde 12-13 tane oda başkanı neden senin yanında değil? Yazık değil mi, bu ailenin içine fitne bırakıyorsun. Bu bizim teşkilatımıza yakışmaz.” şeklinde konuştu.

Beşir Köksal, genel kurulda basit sebeplerle fitne çıkarılmamasını istedi ve “Allah bana müsaade ettiği sürece sizlere hizmet etmeye devam edeceğim” ifadesini kullandı.

Faaliyet ve Denetim Raporları ile 2013-2014 bütçelerinin okunarak ibra edilmesinin ardından söz dilek ve temenniler bölümünde söz alan Demirciler Odası Başkanı Hakan Koç, Gürün Esnaf Odaları Başkanı Nail Çakıcı söz alarak Beşir Köksal’a eleştiriler yöneltti. Konuşma sonrası kısa bir gerginlik yaşanırken, Köksal ve oda başkanlarının araya girmesiyle olay yatıştırıldı.

Daha sonra konuşan Tesfiyeciler Odası Başkanı Hakan Demirgil ise bazı konuşmacıları seçimler üzerinden siyaset yapmakla suçlayarak, bazı oda başkanlarını yalan ve iftira atmakla itham etti.

Genel kurulda Esnaf ve Sanatkar Odaları Kooperatif Başkanı Yüksel Demirgil tarafından esnaflara yaptığı hizmetlerden dolayı SESOB başkanı Beşir Köksal’a plaket verdi. Köksal da TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat’a plaket takdim etti.

Konuşmalar sonrası ise seçime geçildi. 33 Odanın bağlı olduğu Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Genel Kurulunda 244 delegeden 234’ü oy kullandı. Beşir Köksal ve Sadi Aytak’ın aday olduğu genel kurulda 164 oy alarak ile başkanlığa seçildi. Sadi Aytak ise 67 oyda kaldı. Beşir Köksal’ın yönetiminde Mustafa Toy, Ali Kılıç, Ömer Işık, Ömer Şeker, Hakan Demirgil, Rafet Raif Aydın yer aldı. CİHAN

Yorumlar