'Beşikten mezara kadar bütün hizmetlerde belediye var'

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, insan hayatının her alanında belediye hizmetlerinin önemli olduğunu belirterek, “İnsanın beşikten mezara kadar bütün hizmetlerinde belediye var.” dedi. Kayseri Osman Kavuncu Mahallesi'nde...

Google Haberlere Abone ol
'Beşikten mezara kadar bütün hizmetlerde belediye var'

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, insan hayatının her alanında belediye hizmetlerinin önemli olduğunu belirterek, “İnsanın beşikten mezara kadar bütün hizmetlerinde belediye var.” dedi.

Kayseri Osman Kavuncu Mahallesi'nde bulunan Ahmet Kirazgiller İlkokulu'nda ‘Yerel Yönetimler’ konulu ders için Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, öğrenciler ile sohbet etti ve birikimlerini paylaştı. Büyük bir coşku ve sevgi ile karşılanan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, öğrenciler ile önce sohbet ederek dersleri hakkında bilgi aldı. Toplantı salonunda 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak 'Yerel Yönetimler' konulu ders veren Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerel yönetimlerin tarihsel gelişimini, Avrupa ve dünyadaki örnek ve uygulamaları ile Osmanlı ve Türkiye tarihinde belediye gelişimini anlattı.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi: “Belediye hizmetleri çok geniş ve kapsamlıdır. Kısaca beşikten mezara kadar olan bireyin tüm ihtiyaçları belediye görev alanındadır. Bu son yıllarda görev tanımı daha da artmıştır. Artık birey yanında toplumun ihtiyaç ve isteklerin karşılanmaktadır. Çünkü ortak kullanım kamu hizmetlerini de belediyeler karşılamaktadır. Spor alanları, sağlık merkezleri, eğitim hizmetleri gibi hizmetler görev alanına dahil edilmiştir.”

Örneklerle yapılan yatırım ve hizmetler ile eğitime yapılan hizmetleri anlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, anlatım sonrası öğrencilerin sorularını cevaplandırdı, onlarla şarkı söyledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ahmet Kirazgiller İlkokul Müdürü Bekir Yüzükırmızı ise belediyecilik konusunu bizzat çalışmaları gerçekleştiren bir belediye başkanından ders almalarının çocuklara son derece faydalı olduğunu ifade etti. Yüzükırmızı, okullarına yapılan çevre düzenlemesi, öğretmenler odası ve spor sahası ile basketbol sahası için Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar