Beşiktaş Belediye Başkanı, olaylarda yaralananları ziyaret etti

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar, 1 Mayıs'ta yaşanan olaylardan dolayı bir vatandaşın gözünü kaybetmekle karşı karşıya olduğunu söyledi.1 Mayıs'ta çeşitli yerlerinden yaralanan ve Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'ne kaldırılanları...

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş Belediye Başkanı, olaylarda yaralananları ziyaret etti

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar, 1 Mayıs'ta yaşanan olaylardan dolayı bir vatandaşın gözünü kaybetmekle karşı karşıya olduğunu söyledi.

1 Mayıs'ta çeşitli yerlerinden yaralanan ve Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'ne kaldırılanları ziyaret eden Başkan, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İşçinin ve emekçinin bayramını bir türlü doğru kutlayamadıklarını ifade eden Başkan Hazinadar, "Tabi bugün bayram ama adı bayram. İşçinin ve emekçinin bayramları ancak ideolojik hale getirilerek doğru kutlayamıyoruz. Milli ve dini bayramlar bir siyasi mücadele alanı haline getiriliyor. Bu olaylardan en çok gençler zarar görüyor. Gençliğin heyacanını negatif ortamlarda kullanmak yerine daha pozitif ortamlarda, Türkiye'nin ilerlemesi ve daha iyi bir noktaya taşımak üzere kullanmamız gerekirken maalesef çok kötü olaylara sahne oluyor." dedi.

Hastanede birçok sayıda kişinin yaralanmış olduğunu ve bunlardan bir tanesinin durumunun ciddi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı, "Bir vatandaşımızın maalesef göz kaybına uğrama ihtimali çok yüksek. Göz kafesine gelen birşey var. Doktordan aldığımız bilgiye göre bu nedenle gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya. Hatta çok yüksek ihtimal kaybedecek." diye konuştu.

Bugünün aynı zamanda Regaip Kandili olduğunu ve bu iki güzel günü birlikte kutlayabilecekken istenmeyen olayların yaşandığını da belirten Başkan Hazinadar, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstenmeyen olayları yaşıyoruz, yaşatılıyor. Beşiktaş bugün yine kötü görüntülere, istenmeyen olaylara sahne oldu. Beşiktaş'ta zarar gören yalnızca gençlerimiz değil esnafımız da zarar gördü. Aynı şekilde milletvekillerimiz de zarar gördü. Çok sayıda CHP'li milletvekili Beşiktaş'taydı, hatta darp edilenler oldu.

Bunun yanı sıra bazı emniyet müdürlerimiz bize yardımcı oldu. Kötü ile iyiyi ayırmak istiyorum. Herhalde hükümetin yoğun bir biçimde müdahale talimatı var ki, orada sadece duran, şarkılar söyleyen gençlere bile müdahale edildi. Yani Taksim'e yürümeye ilişkin büyük bir müdahale olmadığı halde sadece meydanda duran gençlerimize de anlamsız yere müdahale edildi."

CİHAN

Yorumlar