BESİAD: Gönüllülere isnat edilen kelimelerin hiçbirini kabul etmiyoruz

İzmir’in Buca ilçesinde 500’ü aşkın üyesi bulunan Buca İş Adamları Derneği (BESİAD), bir açıklama yaparak 17 Aralık süreci ve ardından yaşananlarla ilgili kaygılarını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
BESİAD: Gönüllülere isnat edilen kelimelerin hiçbirini kabul etmiyoruz

İzmir’in Buca ilçesinde 500’ü aşkın üyesi bulunan Buca İş Adamları Derneği (BESİAD), bir açıklama yaparak 17 Aralık süreci ve ardından yaşananlarla ilgili kaygılarını dile getirdi. BESİAD Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Serkan Mengüç, gönüllülere isnat edilen kelimelerin hiçbirini kabul etmediklerini söyledi: “İddia edilen suçlar ve bahsedilen soruşturmaları hep beraber ibretle izlemek ve yargının görevini yapmasını beklemek varken yürütme organı, bu süreçte garip bir şekilde taraf olmuştur. Yapılan görevden almalar ve yer değiştirmeler, devlet geleneğinde daha önce örneği olmayan bir kıyım halini almıştır.”

Daha önce hiç telaffuz edilmemiş hakaretamiz ve karalayıcı ifadelerin, vicdanları yaraladığı gibi ekonomi dengelerini de alt üst ettiğine dikkat çeken Mengüç, döviz kurlarındaki artışın yerli sanayiciye zarar verdiğini, devlet güvencesi altındaki bir finans kuruluşunun, yine kamu kuruluşlarının müdahalesiyle riske edildiğini söyledi. Türk medyasının süreçte vasatın çok altında kaldığını öne sürerek, “Asılsız manşetler mürekkebi kurumadan tekzip edilmesine rağmen yalan haberler yapılmaya devam etmektedir. Bir kısım gazeteler ve kanallar, psikolojik bir harekatın unsuru olarak görev yapmaktadırlar. 160 ülkede Türk işadamlarının güvenli bir şekilde ticaret yapması için oluşturulan temsilciliklere ve 180 ülkeye Türk kültürünü tanıtmak, bayrağımızı şerefle dalgalandırmak için gitmiş olan gönüllülere isnat edilen kelimelerin hiçbirini kabul etmiyoruz. Bu talihsiz ifadelerin, deformasyona uğrayan bir yargı sisteminde düzeltilmese de maşeri vicdanda kabul görmeyeceğine inancımız tamdır.” dedi. Haziran 2013’teki statlara ve şehirlere sığmayan bir coşkuyu ülke olarak yaşadıklarını hatırlatan BESİAD Başkanı, davet edilen devlet büyüklerinin kullandığı teşekkür ifadelerinin unutulmadığını, şimdilerde sarf edilen sözlerin ise bir izahını bulamadıklarını vurguladı. Gönüllüler hareketinin dünya adına bir beklentisi olmadan yoluna devam edeceğini, bu çileli yola ömür vermiş insanların memleket için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaktan başka hiçbir şey yapmadığını dile getiren Serkan Mengüç, “Türkiye Cumhuriyeti, kuvvetler ayrılığı ilkesine göre kurulmuş bir hukuk devletidir. Münferit bazı suçlar ve iddialarda yargı önünde aklanmak varken tüm sistemi karalayıp tehlikeye atmak, bu ülkeye zarar verir. Devletin kolluk kuvvetlerinde ve kritik kuruluşlarında bir anda yapılan atamalar, bu ülkede hâlâ fişleme olgusunun varlığını ispat etmiştir. AB tam üyeliği bekleyen, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen bir ülkede fişleme, çok büyük bir lekedir. Bireysel hak ve özgürlüklerin sıkça dillendirildiği bir dünyada bunu hiçbir platformda izah edemezsiniz.” şeklinde konuştu. Referandumda sandıktan çıkan HSYK modelinin halka rağmen değiştirilmesi halinde "sandıkta aklanma" ifadesinin ayaklarının yere basmayacağını savunan Mengüç, kaygıyla izledikleri bu uygulamaların bir an önce son bulmasını istediğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar