Beşer Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyat Seçme Sınavı yapıldı

Malatya’da Beşer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 2. Beşer Matematik Olimpiyat Seçme Sınavı (BEMOLİS ) yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Beşer Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyat Seçme Sınavı yapıldı

Malatya’da Beşer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 2. Beşer Matematik Olimpiyat Seçme Sınavı (BEMOLİS ) yoğun katılımla gerçekleştirildi. 2. BEMOLİS, Özel Turgut Özal Okulları’nda yapıldı. İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav yoğun ilgi gördü. Sınav giriş belgesi ve kimlik kontrolü yapılan öğrenciler sınavda 1 saat 15 dakika boyunca ter döktü.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, iki aşamalı yarışmaya yoğun katılım olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Göçer, şöyle devam etti: "Yarışma iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamasını bugün yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. 1. aşama Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal ve İngilizce derslerinden oluşan test uygulaması yapıldı. İlk sınavda ilk 100'e giren öğrenciler 2. aşamaya girmeye hak kazanacaklar. 2. aşama sınavı ise 19 Nisan 2014 Cumartesi günü 30 matematik sorusu sorularak gerçekleştirilecektir. Bu sınavı yapmanın temel amacı, eğitim kalitesini yükseltmek, teşvikçi olmak ve özellikle matematik konusunda önemli kabiliyetleri hem Malatya'ya hem de ülkemize kazandırmaktır. Okullarımız ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında önemli başarılar elde etmektedir. En son yapılan 10. Ulusal Matematik Olimpiyat Sınavı'nda en çok altın madalya kazanan okul olarak yeni bir başarıya imza attık. Ayrıca spordan sanata, kültürel ve sosyal etkinliklere ve İngilizce eğitimine kadar kaliteli bir eğitim hedefleniyor." CİHAN

Yorumlar