BESAŞ 22000 gıda güvenliği standardını aldı

Türkiye’nin en büyük üçüncü, Bursa’nın ise en büyük ekmek üretim tesisi olan ve kaliteli hizmet anlayışıyla mevzuatlara uygun olarak çalışmalarını sürdüren BESAŞ Ekmek, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistem Belgesi almaya hak...

Google Haberlere Abone ol
BESAŞ 22000 gıda güvenliği standardını aldı

Türkiye’nin en büyük üçüncü, Bursa’nın ise en büyük ekmek üretim tesisi olan ve kaliteli hizmet anlayışıyla mevzuatlara uygun olarak çalışmalarını sürdüren BESAŞ Ekmek, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazandı.

    TS EN ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi, kuruluşun gıda üretim ve tedarik zincirinden başlayarak müşteriye ulaşana kadar geçen süreçte gıda güvenliğini temin etmek için bütün süreçleri etkin yönetebildiğini belgeleyen, ayrıca bu süreçlerin arasında düzenli bir yönetim sistemi ve işbirliğinin kurulması, hayata geçirilmesi, bütün bu süreçlerin analiz edilip, gerektiğinde güncelleme ve sürekli iyileştirme yapılabildiğini tasdikleyen bir belge niteliğindedir. TSE tarafından ISO 22000 Gıda Güvenliği belgelendirmesi yapılırken geçirilen tetkiklerde BESAŞ’ın hijyenik şartlar altında üretim gerçekleştirdiği ve gıda güvenliğini tehlikeye düşürebilecek tüm noktaların kontrol altına alındığı görüldü.

    Konu hakkında bilgi veren BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, “Şirket olarak kalite konusunda sürekli iyileştirme için çalışmalar yapıyoruz. Muhtemel tehlikeleri önleyerek güvenilir gıda üretilmesi ve müşteriye ürünün güvenli şekilde ulaşmasının sağlanmasının kontrolü, ürün kayıplarının azaltılabilmesi, etkin bir otokontrol sisteminin uygulanmasının sağlanması, yasal mevzuata uygunluğunun sağlanması için gerekli gördüğümüz ISO 22000 Gıda Güvenliği belgesini şirketimiz standartları arasına kazandırdık” dedi.

    Bektaş, sağladığı kalite belgeleriyle Bursa’nın gittikçe büyüyen marka değeri olduklarını belirterek müşterilerden gelen övgü dolu sözlerin sorumluluklarını daha da artırdığını ve bunun farkında olarak sürekli iyileştirme çalışmaları içerisinde olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar