Beş ilde kiralık lüks arabaları satan şebeke çökertildi

İzmir polisi tarafından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa ve Mersin'de düzenlenen eşzamanlı operasyonda, kiraladıkları lüks arabaları sahte evraklar düzenleyerek internet üzerinden satan bir şebeke çökertildi.

Google Haberlere Abone ol
Beş ilde kiralık lüks arabaları satan şebeke çökertildi

İzmir polisi tarafından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa ve Mersin'de düzenlenen eşzamanlı operasyonda, kiraladıkları lüks arabaları sahte evraklar düzenleyerek internet üzerinden satan bir şebeke çökertildi. Şebekenin sekiz elemanı gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, en az 30 kişinin aynı yöntemle dolandırılarak, 12 adet yüksek modelli arabanın sahte evrakla satıldığını ve 500 bin lira haksız kazanç elde edildiğini tespit etti. Şüphelilerin, yakalanmamak için sahte kimliklerle dolaştığı ve lüks otellerde konakladığı belirlendi. Tanınmamak için kendilerini varlıklı tüccarlar olarak tanıttıkları, telefonda teknik takibe yakalanmamak için de başkaları adına aldıkları çok sayıda telefon hattını kullandıkları, bir süre sonra da iptal ettirdikleri ortaya çıktı. Teknik ve fiziki takipten sonra operasyon düzenlendi. Operasyonda, elebaşı F.T. ile sekiz kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 25 bin lira para, 5 adet sahte kimlik, çok sayıda trafik sigortası ve araba anahtarı ele geçirildi. CİHAN

Yorumlar