BES Genel Başkanı: Fişleme vesayeti yer değiştirdi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Ahmet Kesik, fişlemelerle ilgili vesayetlerin yer değiştirdiğini belirterek, "Askerî vesayet vardı, onlar fişliyordu.

Google Haberlere Abone ol
BES Genel Başkanı: Fişleme vesayeti yer değiştirdi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Ahmet Kesik, fişlemelerle ilgili vesayetlerin yer değiştirdiğini belirterek, "Askerî vesayet vardı, onlar fişliyordu. Şimdi sivil vesayet var, onlar fişliyor. Fişlenmeye devam edilenler solcular, devrimciler, Aleviler, Kürtler ve azınlıklar. Kısaca, sisteme kim karşı çıkarsa onlar fişleniyor." dedi.

BES Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Kesik, "Son günlerde bilinen fakat belgelenmeyen belge, gazetelerde yayımlandı. Maliye Bakanlığı'ndaki sınavlara girenlerin mavi, kırmızı ve yeşil kartlara yazılması, bu ülkenin tamamen AKP tarafından nasıl kuşatıldığının belgesidir. İddia edilen belgede İlim Yayma Cemiyeti üyesi olanlar mavi listede yer alırken olağan suçlamalar kırmızı listede yer alıyor. 1980 öncesi bahsettiğimiz potansiyel suçlular alınmıyorken AKP ile bir ilk de AKP teşkilatı tarafından onaylanmayanlar kamuya alınmıyor." şeklinde konuştu. AK Parti hükümeti zamanında herkesin fişlendiğini iddia eden Genel Başkan Kesik, "Üstelik AKP, 12 Eylül 2010 referandumunda fişlemeye son vereceği, eski fişleme kayıtlarının imha edileceği sözü verdiği halde. Bu da uygulamanın tam tersi olduğu, kişilerin eski işlediği suçların emniyete bağlı bir birim olan Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama (KİHBİ) tarafından insanları öldürdükten sonra bile silinmediği ortaya çıkmıştır." dedi.

'ÇALIŞANLAR YÖNETİCİ KONUMUNA GELEMİYOR'

BES Genel Başkanı, kendi işkolunda çalışanlara da yönetici kadrolarına gelememesi için engeller koyulduğunu öne sürerek, "Vekaleten sınavsız atanan yönetim kadroları, yandaş sendikaların adeta kadrosu olarak bütün baskılar uygulandı. Atamalarla ilgili kazandığımız davalar dikkate alınmadı. Bunlarla ilgili yaptığımız suç duyurularına takipsizlik kararı verildi." diye konuştu.

İş-Kur'da kurum dışında yapılan yönetici atamalarının, BES'in açtığı dava sonucunda hukuka aykırı bulunarak iptal edildiğini belirten Ahmet Kesik, "İş-Kur yönetimi mahkeme kararını uygularken yine hukuka aykırı davranmış, eski şeflik görevlerine iade etmesi gereken yöneticileri, yine sınavla verilmesi gereken bir kadro olan eğitim uzmanlığı kadrosuna atayarak, ayrımcı uygulamasını sürdürmeye devam etmiştir." dedi. CİHAN

Yorumlar