Berlinlilerin en büyük derdi havaalanı

Almanya'nın başkenti Berlin'de halkın en büyük derdi, sürekli eksikler çıktığı için bir türlü tamamlanamayan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı (BER) oluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
Berlinlilerin en büyük derdi havaalanı

Almanya'nın başkenti Berlin'de halkın en büyük derdi, sürekli eksikler çıktığı için bir türlü tamamlanamayan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı (BER) oluşturuyor. Forsa Enstitüsü’nün Berlinliler arasında yaptığı bir ankette ortaya çıkan sonuçlara göre ankete katılanların yüzde 30’u kentin en büyük sorunu olarak havaalanı projesinin henüz hayata geçirilememiş olmasını gösterdi.

Berlinliler için sorun olarak ikinci sırada kent trafiğinde yaşanan zorluklar (%19), üçüncü sırada ise kiralık konut kıtlığı (%19) yer alıyor. Forsa Araştırma Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği kamuoyu anketine katılanlar “yabancılar ve uyum” konusunu da sorun olarak gördüklerini ifade ettiler. Anket sonuçlarına göre “yabancılar ve uyum” konusunu sorun olarak nitelendirenlerin oranı yüzde 18. Geçen yıl yapılan kamuoyu yoklamasında bu sayı yüzde 6 olarak saptanmıştı.
CİHAN

Yorumlar