Berlin'de üç otomobil yakıldı

Almanya'nın başkenti Berlin’de yine otomobiller ateşe verildi. Berlin’in Tiergarten, Reinickendorf ile Kreuzberg semtlerinde üç otomobil yakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Berlin'de üç otomobil yakıldı

Almanya'nın başkenti Berlin’de yine otomobiller ateşe verildi. Berlin’in Tiergarten, Reinickendorf ile Kreuzberg semtlerinde üç otomobil yakıldı. Olay yerine gelen itfaiye otomobilleri tamamen yanarak kül olmaktan kurtaramadı. İtfaiyeden verilen bilgilere göre yangınlar cumartesi gecesi meydana geldi. Tiergarten semtinde Porsche marka bir otomobil gece bir buçuk civarında yakıldı. Bir otoparkta bulunan aracın iki yanında bulunan araçlar da ağır hasar gördü. Reinickendorf’ta ise bir VW Caddy ateşe verildi. Septimerstrasse üzerinde bulunan araç gece saat 03.20’de büyük bir patlamayla yanmaya başladı. Kreuzberg’teki olay ise Segitzdamm’da sabah saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Burada VW Passat marka bir otomobil hurda oldu. Olaylarda can kaybı olmadı, maddi hasar meydana geldi.

Polis otomobil yangınlarıyla ilgili soruşturma başlattı. Berlin’de otomobil yangınları geçen yıl sık sık yaşandı. Polisteki istatistiklere göre geçen yıl 290 otomobil yakıldı, ayrıca 125 araç da yangınlar nedeniyle ağır zarar gördü. Yangınlarla ilgili olarak 21 zanlı ele geçirildi. Polis yangınların çoğunlukla vandalizmden ötürü çıkarıldığını bildirdi. Araç yakılmalarında vandalizmi, sigorta dolandırıcılığı ile araç sahibine yönelik kıskançlık ve nefret duyguları takip ediyor. CİHAN

Yorumlar