Berlin’de gönüllü eğitim elçileri ağı kuruluyor

Berlin Başkonsolosluğu çocukların eşit şartlarda eğitim görmelerini sağlamak ve eğitim başarılarını artırmak amacıyla velilerle iletişime girdi.

Google Haberlere Abone ol
Berlin’de gönüllü eğitim elçileri ağı kuruluyor

Berlin Başkonsolosluğu çocukların eşit şartlarda eğitim görmelerini sağlamak ve eğitim başarılarını artırmak amacıyla velilerle iletişime girdi. Türk Evi’nde yapılan toplantıya Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerinin ders verdiği okullara devam eden öğrencilerin velileri davet edildi.

Başkonsolosluk velilerden oluşan bir gönüllü eğitim elçileri ağı oluşturmayı hedefliyor. Gönüllü eğitim elçisi olarak sorumluluk üstlenecek velilerle yapılan toplantıya Başkonsolos Başar Şen ve Eğitim Ataşesi Mustafa Çokyiğit ile birlikte Berlin Türk Veliler Birliği Genel Koordinatörü Turgut Üner katıldı.

Örgütlü hareket etmenin önemini vurgulayan başkonsolos şöyle konuştu: “Alman eğitim sisteminde velilere büyük önem veriliyor. Okullar genelde velilerin taleplerini ciddiye alıp mümkün olduğunca olumlu yanıt vermeye çalışıyor ama bizim velilerimiz belki sistem hakkında bilgi sahibi olmadıkları için veya bazı önyargıları, iletişim bariyerlerini aşamadıkları için taleplerini söyleyemiyor. Ama biz veliler arasında koordinasyonu sağlayıp büyük gruplar oluşturabilirsek, şimdiye dek ifade edilemeyen talepleri dile getirip ihtiyaçlar doğrultusunda hareket edilmesini isteyebiliriz.”

Bu sayede çocukların hem eşit şartlarda eğitim alma amacına doğru yol almanın hem de iki dilli okulların açılmasını sağlamanın mümkün olacağını belirten Şen, “Bilgi olmadan ilgi olmaz. Toplantılar düzenleyerek hem iletişim ağımızı hem bilgimizi derinleştirip genişleterek daha güçlü hale getireceğiz.” dedi.

KÜLTÜRÜ TAŞIYAN DİLDİR

Berlin Eğitim Ataşesi Mustafa Çokyiğit de Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri’nin önemine değindi. Çocukların Türkçe eğitimi almalarının hayati öneme sahip olduğuna işaret eden ataşe, bir milletin kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında en önemli rolü oynayan unsurun dil olduğunu söyleyerek bu konuda yatırım yapılmasını istedi. “Bu yatırımı kısa vadede görmek mümkün değildir. Bunun sonuçlarını ancak 15-20 yıl sonra alırsınız.” diyen Çokyiğit, Eğitim Ataşeliği’nin ‘Veli Temsilcileri’yle yakın işbirliği içinde bulunacağını ve çalışmaları koordine edeceğini bildirdi. CİHAN

Yorumlar