Berlin’de en başarılı kadın girişimci yarışması başladı

Berlin Ekonomi Senatörü Cornelia Yzer kentte işyeri sahibi olan tüm kadınları başarı öykülerini anlatmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Berlin’de en başarılı kadın girişimci yarışması başladı

Berlin Ekonomi Senatörü Cornelia Yzer kentte işyeri sahibi olan tüm kadınları başarı öykülerini anlatmaya çağırdı. Yzer, “Kadın girişimciler Berlin ekonomisine yeni işyerleri kazandırıyorlar. Kadın işverenler istihdamda çok önemli bir rol oynuyor. Ayrıca serbest mesleğe atılarak diğer kadınlara örnek oluyorlar.” dedi.

Berlin’de yılın en başarılı iş kadını seçilecek. Berlin Ekonomi Teknoloji ve Araştırma Senatörlüğü’nün Berlin Yatırım Bankası’yla ortaklaşa düzenlediği yarışma bu yıl altıncı kez gerçekleştirilecek.

Berlin Ekonomi Senatörü Cornelia Yzer “Kadın girişimciler Berlin ekonomisine yeni işyerleri kazandırıyorlar. Kadın işverenler istihdamda çok önemli bir rol oynuyor. Ayrıca serbest mesleğe atılarak diğer kadınlara örnek oluyorlar.” diyerek işletme sahibi kadınlara yarışmaya katılma ve başarı öykülerini anlatma çağrısında bulundu.

Kadın girişimciler yarışmasında bu yıl ilk kez para ödülü de öngörüldü. Edinilen bilgilere göre ilk üçe giren kadınlar 5 bin Euro para ödülü alacak. Yarışma için başvurular başladı.

Berlin Ekonomi Senatörü Cornelia Yzer, “Berlin’de kadınlar ticaret ruhuna sahip oldukları gibi ticaret yapabilecek yetkinlik ve olgunluğa da sahipler. Kentimizde kurulan her üç yeni işyerinden biri kadın girişimcilere ait. Berlin’de her yıl 12 bin yeni işyeri kuruluyor. Kadın girişimciler bu atılımlarıyla kent ekonomisinin dinamik bir şekilde büyümesine katkıda bulunuyorlar." dedi.

SONUÇLAR 5 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK

Yarışmaya katılabilmek için işyerinin Berlin’de açılmış olması, ortaklık varsa, kadın girişimcinin işletmenin en az yüzde 50’ine sahip olması gerekiyor. Yarışmaya katılanların başvuruları bir jüri tarafından değerlendirilecek ve 2014 yılının en başarılı kadın girişimcisinin kim olduğu önümüzdeki 5 Temmuz’da gerçekleştirilecek 7.K adın İşverenler Fuarı’nda kamuoyuna açıklanacak. Başarılı girişimciye ödülü aynı gün düzenlenecek bir törenle teslim edilecek. Kadın İşverenler Fuarı, Berlin Ekonomi Senatörlüğü tarafından düzenleniyor. CİHAN

Yorumlar