Berlin Sağlık Senatörlüğü işverenlere ödül veriyor

Berlin Sağlık Senatörlüğü ağır engellileri iş yaşamına entegre eden küçük, orta ve büyük işletmelere 10'ar bin Euro ödül veriyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Eylül olarak belirlendi. Ödüller Aralık ayında verilecek. Almanya...

Google Haberlere Abone ol
Berlin Sağlık Senatörlüğü işverenlere ödül veriyor

Berlin Sağlık Senatörlüğü ağır engellileri iş yaşamına entegre eden küçük, orta ve büyük işletmelere 10'ar bin Euro ödül veriyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Eylül olarak belirlendi. Ödüller Aralık ayında verilecek.

Almanya genelinde ve Berlin’de ağır engellilerin toplumsal hayata ve iş yaşamına entegrasyonunu sağlamak amacıyla çok çeşitli çalışmalar yapılıyor, projeler yürütülüyor. Berlin Sağlık ve Sosyal İşler Senatörlüğü de her yıl, geleneksel olarak ağır engellilerin iş hayatına entegrasyonuna katkıda bulunan işletmelere yönelik bir yarışma düzenliyor.

“Berliner Inklusionspreis” adı altında düzenlenen Türkçe’ye “Berlin Ağır Engellileri İş Hayatına Dahil Etme Ödülü” biçiminde çevirebileceğimiz ödül ilk kez 2003 yılında verildi. Ödül küçük, orta ve büyük işletmeler olmak üzere üç kategoride veriliyor ve işletmeler her üç kategoride 10.000 Euro tutarında para ödülü kazanıyorlar.

Berlin Sağlık ve Sosyal İşler Senatörü Maria Czaja ağır engelli insanlara kapılarını açan tüm işletmeleri yarışmaya katılmaya çağırdı.

Czaja işletme sahiplerine hitaben “Bu ödüle layık görülmek sadece para ödülünü kazanmaktan ibaret değil. Bu ödül aynı zamanda işletmeye imaj kazandırıyor ve cesaretli işletme sahiplerinin kamuoyunda tanınmasına aracılık ettiği gibi toplumsal itibarını da arttırıyor ve de diğer işletmeler tarafından örnek alınmasını sağlıyor.” dedi.

Söz konusu ödüle geçen yıl, sağır ya da kısmen zihinsel özürlü personel çalıştırdıkları için, küçük işletmeler kategorisinde Nitze Boya Badana Firması, orta ölçekli işletmeler kategorisinde Niderkrone e.K. adlı kuru temizleme firması, büyük işletmeler dalında ise Berlin Su İşletmeleri layık görüldü.

“Berlin Engellileri İş Hayatına Dahil Etme Ödülü”ne son başvuru tarihi 15 Eylül 2014 olarak bildirildi. Yarışmanın sonuçları ise yılın son ayında açıklanacak ve ödüller 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek bir törenle sahiplerine teslim edilecek. CİHAN

Yorumlar