Berlin ekonomisi umut veriyor

Almanya'nın başkenti Berlin’de bu yıl içinde ekonomik büyümenin yüzde 2 ile 2,2 arasında olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Berlin ekonomisi umut veriyor

Almanya'nın başkenti Berlin’de bu yıl içinde ekonomik büyümenin yüzde 2 ile 2,2 arasında olması bekleniyor. Berlin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (IHK), Potsdam, Cottbus ve Doğu Brandenburg Ticaret ve Sanayi Odası’yla birlikte yaptığı bir araştırmada ortaya çıkan sonuçlara göre Berlin’in ekonomisi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da olumlu gelişme kaydedecek, işverenlerin işlerinde iyileşme olacak, yatırımlar artacak, cirolarda yükselme kaydedilecek ve tüm bu gelişmelere bağlı olarak on binlerce kişiye istihdam imkanı doğacak.

Ticaret ve Sanayi Odaları’nın işverenler arasında yaptığı araştırmada işverenler bu yıl ticari beklentilerinin geçen yıla kıyasla çok daha yüksek olduğunu söylediler. IHK Berlin’de on binlerce kişiye iş imkanı sağlanacağını müjdelerken, iş piyasasında ticaretten hizmet sektörüne, inşaat sektörüne kadar tüm sektörlerde iyileşme beklendiğini duyurdu.

VASIFLI İŞÇİLER BERLİN’İ SEÇİYOR

Öte yandan Berlin’de ikamet ve yaşam giderleri diğer metropol kentlerle kıyaslandığında hala daha düşük olduğu için Berlin özellikle vasıflı genç işçiler tarafından tercih edilen bir kent haline geldi. Berlinli işletmelerin ülkedeki diğer eyaletlerden veya yurtdışından çok daha kolay eleman kazanabildiğini kaydedildi. Ernst &Young Danışmanlık Topluluğu (EY) Berlin Teşkilatı önümüzdeki yıllarda Almanya’da iyi eğitimli vasıflı elemana duyulan ihtiyacın artacağını ancak Berlin’in bu konuda zorlanmayacağını bildirdi. EY Berlin Başkanı Ulrich Plett, “Berlin Almanya’nın en cazip kenti haline geldi. Bu nedenle gençler Berlin’e taşınıyor.

Berlin uluslararası bir kent, kreatif olduğu gibi Almanca diline hakim olmayanların da iş bulabildiği bir metropol“ diyerek istihdam olanaklarının genişlemesiyle öncelikle orta ölçekli şirketlerin Berlin ekonomisini ileriye taşıyan güç olacağını söyledi. Bu gelişmeler ışığında Berlin’de işsizler sayısının da azalması bekleniyor. Berlin’de işsizler sayısı geçen ay itibarıyla 214 bin 971 olarak kaydedildi. Bu 1991 yılından bu yana ocak ayında tespit edilen en düşük veri oldu. CİHAN

Yorumlar