Berkin’in ailesinden milli eğitim müdürlüğüne boş karne

Gezi olayları sırasında başından aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin’in ailesi okulların tatile girmesi ile Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü önüne Berkin’in ismi yazılı boş karne bıraktı. İçeri girmek isteyen...

Google Haberlere Abone ol
Berkin’in ailesinden milli eğitim müdürlüğüne boş karne

Gezi olayları sırasında başından aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin’in ailesi okulların tatile girmesi ile Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü önüne Berkin’in ismi yazılı boş karne bıraktı. İçeri girmek isteyen aile görevliler tarafından önce içeri almadı. Anne Gülsüm Elvan tepki gösterince basınını girmemesi kaydıyla aile içeri davet edildi. Çıkışta açıklama yapan Anne Elvan, halen çocukların katledildiğini söyledi.

Geçen yıl yaşanan Gezi Parkı olayları sırasında Okmeydanı’ndaki evlerinin yakınında başından aldığı darbe sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için babası Sami ve annesi Gülsüm Elvan, Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk ve boş karne bıraktı.

Gazetecilere açıklama yapan baba Sami Elvan, “Berkin yaşasaydı karnesini bugün bize getirecekti. Biz de onun hediyesini alacaktık. Oğlumuz Berkin Elvan 16 Haziran 2013 günü sabahı, henüz 14 yaşındayken evimizin üst sokağında polislerin attığı biber gazı fişeğinin doğrudan başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış, defalarca ameliyat olmasına rağmen 269 gün süren yoğun bakım tedavisinin sonunda kurtarılamayarak 11 Mart’ta 15 yaşında hayatını kaybetmiştir. Berkin, polisler tarafından vurulduğunda okular kapanalı 2 gün olmuştu. O hafta mezuniyet töreni vardı. Berkin, hastanede yoğun bakımdayken okullar yeniden açıldı. Artık Berkin’in sadece yaşam hakkı değil eğitim hakkı da gasp ediliyordu. Berkin’i okullarda öğretmenler yok yazmıyor. Öğrenciler Berkin’i soranlara ‘Ekmek almaya gitti gelecek’ diyorlardı. Yüzlerce bebeğe Berkin ismi veriliyordu. İnsan Hakları Derneği ve Af Örgütü’nün tespitlerine göre Berkin Elvan, 1988 yılından 2014 yılına kadar geçen süreçte, devletin kolluk kuvvetlerinin yaşam hakkını gasp edip hayatına son verdiği 580 çocuktan biridir. Ceylan gibi, Uğur gibi, Berkin Elvan da hayatını daha çocuk yaştayken kaybetti. Berkin Elvan, devletin kolluk kuvvetlerince öldürüldü. Bugün okullar yine kapanıyor. Tam bir yıl oldu. Berkin, bu bir yıl boyunca eve dönmedi okula gidemedi. Devletin polisi öldürdü. Halk sahip çıktı. Milyonların gözyaşlarıyla Berkin’i toprağa verdik. Bugün burada okulların kapandığı…” şeklindeki basın açıklamasını okurken duygulandı ve yarım bıraktı.

Bu sırada anne Gülsüm Elvan, Milli Eğitim Müdürlüğü içerisine girmeye çalıştı. Görevliler aileyi önce içeri almadı. Daha sonra basın mensuplarının dışarıda kalmasını isteyen görevliler aileyi içeri davet etti. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Sami Elvan, “Sadece bir teselliden ibaret. Bize olan duygularını ifade ettiler. Karneyi dolduracak kişi bellidir.” dedi. Anne Gülsüm Elvan ise, “Söyleyecek bir şeyimiz yok, kalmadı. Daha halen çocuklar katlediliyor. Neden bu kadar çocuklardan korkuyor. Çocuk katili.” diyerek isim vermeden tepki gösterdi.

CİHAN

Yorumlar