"Berkin vurulunca 'anne' diye bağırdı"

Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz bombası fişeği ile kafasından yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra ölen Berkin Elvan'ın yaralanmasına ilişkin soruşturmada tanıklar dinleniyor.

Google Haberlere Abone ol
"Berkin vurulunca 'anne' diye bağırdı"

Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz bombası fişeği ile kafasından yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra ölen Berkin Elvan'ın yaralanmasına ilişkin soruşturmada tanıklar dinleniyor. Olay gününü anlatan tanıklar, "Bize ekmek almaya gittiğini söyledi. Berkin vurulması üzerine 'anne' diye bağırdı." diye konuştu.

Tanık Ö.K., "Berkin'in kafasına gaz bombası kapsülünün saplandı." dedi. Tanık S.Y. ise Berkin'in, vurulması üzerine "Anne" diye bağırdığını söyledi. Tanıklar, polisler gaz maskesi taktığı için ateş eden polisin yüzünü görmediklerini söyledi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin 16 Haziran 2013'de yapılan müdahalede, Okmeydanı'nda gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra ölen 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın yaralanmasına ilişkin soruşturma devam ediyor. Berkin Elvan'ın ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana'nın talebi doğrultusunda soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici, görgü tanıkları 18 yaşındaki Ö.K. ve 38 yaşındaki S.Y.'nin ifadesine başvurdu.

"BERKİN POLİSLERE 'EKMEK ALMAYA GİDİYORUM' DİYE BAĞIRDI"

Berkin Elvan'ı 4 yıldır tanıdığını, aynı mahallede oturduklarını ve arkadaşı olduğunu söyleyen 18 yaşındaki tanık Ö.K. olay günü yaşadıklarını ve şahit olduğu olayları anlattı. Gezi protestosu nedeniyle o gün mahallelerindeki herkesin evlerinden dışarı çıktığını belirten Ö.K. "Bibergazı tüfek ya da tabancaları patlamaya başladı. Berkin polislere elini kaldırarak 'Ekmek almaya gidiyorum atmayın yeter artık' diye bağırdı." dedi.

GAZ BOMBASININ KAPSÜLÜ KAFASINA SAPLANDI

Berkin sokağa girmek isterken birden başına kapsül isabet ettiğini ve bağırmaya başladığını belirten Ö.K., "Kafasına biber gazı saplanmıştı, eliyle vurup çıkardı." şeklinde konuştu.

ATEŞ EDEN POLİS GAZ MASKELİ OLDUĞU İÇİN YÜZÜNÜ GÖRMEDİM

Siliv kıyafetli sarışın .ir polis memurunun parmağıyla vatandaşları gösterip küfür ederek polislere hitaben 'Ateş edin' diye bağırdığını belirten Ö.K., ateş eden polis memurunu gördüğünü ancak gaz maskesi taktığı için yüzünü göremediğini söyledi.

Tanık S.Y.(38) de Berkin Elvan'ı mahalleden tanıdığı belirterek, "Tam kapının önüne gördüm. Berkin'in 'Nereye gidiyorsun?' diye sordum. Bakkala ekmek almaya gittiğini söyledi. Ben de bakkaların kapalı olduğunu söyleyince 'Fırına giderim' diye söyledi." ifadelerini kullandı. Olayın meydana geldiği yere kadar birlikte yürüdüklerini anlatan Tanık S.Y. Berkin vurulması üzerine 'Anne' diye bağırdı. Kafasına saplanan kapsüle eliyle vurup düşürdü ve geldiğimiz yöne eve doğru koştu ben de peşinden koştum kendisini yakaladım. Bu esnada Berkin bayıldı." dedi.

Tüm polislerin gaz maskesi ve kask taktıklarını belirten Tanık S.Y. bu yüzden kapsülü ateşleyen polis memurunun eşgalini veremeyeceğini söyledi.S.Y., "Berkin polis tarafından hedef gözetilerek vurulmuştur." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar