Berkin eylemine polis müdahele etti, AK Parti’nin camları kırıldı

Bursa’da, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden gruba polis müdahele etti.

Google Haberlere Abone ol
Berkin eylemine polis müdahele etti, AK Parti’nin camları kırıldı

Bursa’da, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden gruba polis müdahele etti. Grup Ak Parti Bursa İl Başkanlığı camına taş attı. TOMA'nın eylemcilere müdahele ettiği olaylarla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde Setbaşı Mahfel önünde toplanan yüzlerce kişi Şehre Küstü Meydanı’ndaki AK Parti İl Başkanlığı’na doğru yürüdü. Yürüyüşe Nilüfer ilçesinde tiyatro gösterisi olan ve gösteriyi Berkin Elvan’ın ölümü üzerine iptal eden ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy da katıldı. Yürüyüş esnasında, eylemcilere destek için gelen Atatürk Caddesi’ne gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim aracı, eylemcilerin protestosuna maruz kaldı. Bunun üzerine seçim aracı olay yerinden uzaklaştı. Binlerce kişi protestolalar eşliğinde Atatürk Caddesi’nden yürüyerek Şehre Küstü Meydanı’ndaki Ak Parti Bursa İl Başkanlığı önüne geldiler. Grubu Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ve Toplumsal Müdahele Aracı (TOMA) karşıladı. Eylemcilerin isteği üzerine TOMA’lar geri çekildi. Bazı eylemcilerin TOMA’yı tekmeleyerek taş attıkları görüldü.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı önünde grup oturma eylemi yaparak protestolarını sürdürdü. Eylemciler arasından bazı kişiler parti binasına taş attı. Polisin tüm uyarılarına rağmen bazı eylemcilerin taş atmaya devam edince polis müdahelesi geldi. TOMA ile eylemcilerin üzerine su sıkıldı. Çevik kuvvet polisleri de biber gazı sıkarak eylemcilere müdahale etti. Grup ara sokaklara dağıldı. Polis ekipleri ara sokaklarda eylemcileri bir süre kovaladı. Olaylarla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Olaylar esnasında iki kişinin de yaralandığı öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar