Berkin Elvan soruşturmasında 2 tanık dinlendi

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Berkin Elvan’la ilgili yürütülen soruşturmada 2 tanık daha ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan soruşturmasında 2 tanık dinlendi

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Berkin Elvan’la ilgili yürütülen soruşturmada 2 tanık daha ifade verdi. Tanıklar, Elvan’ın vurulmasından kısa bir süre önce olay yerine yakında bulunan polislerin fotoğrafını çektiklerini iddia etti. Elvan ailesinin avukatı fotoğrafı savcılığa verdi.

Elvan’ın ölümüne neden olan olayla ilgili soruşturmada Savcı Faruk Bildirici tarafından dinlenen P.K., olay yerine yakın bir özel hastanede diş hekimi asistanı olduğunu ve 15 Haziran 2013 tarihinde nöbette olduğunu belirtti. P.K. ifadesinde, “15 Haziran Cumartesi günü akşam saat 23.00’da işimiz bitti ancak dışarıda çok yoğun olaylar seyrettiği için eve gitmemeye karar verdik. Korktuk, poliklinikte kalmaya karar verdik.” dedi.

P.K. “Pazar sabahı gazların poliklinik içerisine girmesinden dolayı rahatsızlandım. Diş hekimi M.B. sokakta bekleyen bir grup polise pencereden, ‘Asistanım astım hastası. Lütfen gaz sıkmayın’ dedi. Polisler de ‘İçeriye gir’ diyerek bağırdı. Daha sonra yan odadan cep telefonumla poliklinik önünde bekleyen polislerin fotoğrafını çektim.” diye konuştu.

Tanık olarak ifadesine başvurulan diş hekimi M.B. de klinikten aşağıda sokakta bulunan polislere ‘İçeride hasta var’ dediğini ancak polislerin sert bir üslupla ‘Gir içeri’ diye kendisine bağırdıklarını ileri sürdü.

Polisin kedisine çıkışmasına kızan asistanının sokakta bekleyen polislerin fotoğrafını çektiğini belirten tanık M.B. “Berkin’in yaralandığı yerden polikliniğimizin olduğu yere 2 dakikada gidilebilir. 50-100 metre mesafe vardır. Fotoğraf da 07.11’de çekildi. Zaten fotoğraf çekildikten bir müddet sonra Berkin’in vurulup yaralandığı yere doğru koşuşturdular. Bizim yerden Berkin’in vurulduğu yer görülebilecek mesafededir.” ifadelerini kullandı.

Tanık ifadeleri üzerine Elvan ailesinin avukatı, fotoğrafın daha önceki tanık ifadelerinde bahsi geçen marketin önündeki 7-8 polisin fotoğrafı olabileceğini belirterek, söz konusu fotoğrafı savcılığa verdi.
CİHAN

Yorumlar