Berkin Elvan protestosunda kavga çıktı

Erzincan'da Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden gurup basın açıklaması yaptıktan sonra yürüyüş yaparken dışarıdan bir vatandaşla gurup arasında yumruklaşma yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan protestosunda kavga çıktı

Erzincan'da Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden gurup basın açıklaması yaptıktan sonra yürüyüş yaparken dışarıdan bir vatandaşla gurup arasında yumruklaşma yaşandı. Guruptan bir kişi ile yumruklaşan vatandaş daha sonra protestocu gurubun saldırısı karşısında kaçtı. Yaşanan gerginlik polisin olaya müdahale etmesi ile yatıştırıldı.

Erzincan'da Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek için Pir Sultan Abdal Derneği tarafından düzenlenen basın açıklaması Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Ellerinde dövizler ile gelen yaklaşık 400 kişi Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etti. Basın açıklamasının ardından yaklaşık 5 dakika oturma eylemi yapan gurup daha sonra toplu halde Ordu Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Kaldırımdan sloganlar eşliğinde toplu halde yürüyen guruptan bir kişi ile dışarıdan bir vatandaş arasında aniden yumruklaşma yaşandı. Protestocu gurubun vatandaşın üzerine yönelmesi ile bir anda ortalık karışırken, gurubun yumruklamasına maruz kalan vatandaş kaçtı.

Yaşanan olay polislerin araya girmesi ile kısa sürede önlendi. Zaman zaman dışarıdan da bazı karşıt guruplarla kısa süreli gerginliklerin yaşandığı olaylarda çok sayıda çevik kuvvet polisi olası bir kavganın yaşanmaması için yol kenarında etten duvar ördü.

Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, polislere talimatlar vererek olayların daha da büyümemesi için çaba sarf etti. Herhangi bir şikayet ya da gözaltının yaşanmadığı olayın ardından gurup daha sonra dağıldı. CİHAN

Yorumlar