Berkin Elvan olayı ile ilgili 7 polis ifade verdi

Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle yaralandığı ve halen komada olduğu belirtilen Berkin Elvan ile ilgili soruşturmada 7 polisin ifadesi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan olayı ile ilgili 7 polis ifade verdi

Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle yaralandığı ve halen komada olduğu belirtilen Berkin Elvan ile ilgili soruşturmada 7 polisin ifadesi alındı. Polislerden bazıları gaz kullanmadıklarını belirtirken gaz attıklarını söyleyen polisler ise Elvan’ın yaralandığı bölgede gaz atmadıklarını kaydetti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde başına gaz kapsülü isabet ettiği ileri sürülen Berkin Elvan’ın yaralanmasıyla ilgili soruşturmada Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde göevli olan çevik kuvvet polisleri savcıya ifade verdi. Savcı Abdullah Yıldırım, tarafından sorgulanan 7 çevik kuvvet polisi suçlamaları kabul etmedi.

Polis memuru Ö.K., "Olay tarihi 16 Haziran 2013'te görevli olduğum hususu doğrudur. Ancak nerede görev yaptığımı hatırlamıyorum. Gezi olayları boyunca çok yoğun çalıştık ve görev yerlerimiz sabit değildi. Gaz kullanma konusunda hizmet içi eğitim aldım. Gezi olayları sırasında müdahale ettiğimiz durumlarda gaz tüfeği kullandım. Fakat bu olayda yani Berkin Elvan'ın yaralandığı olayda kesinlikle gaz tüfeği kullanmadım. Zaten bu olayı da kişiyi de hatırlamıyorum." dedi.

Polis memuru, M.C., olay tarihinde bahsi geçen yerde görevli olduğunu belirterek, "O günlerde çevik kuvvet polisi olarak bütün gezi olaylarına müdahale ediyorduk. Dolayısıyla müdahale ettiğim olayları tek tek hatırlamam mümkün değildir. Çok yoğun çalışıyorduk. Bir keresinde görevli olarak gittik. 3 gün şubeye dönmeden çalıştığımızı hatırlıyorum.Gaz bombası kullanımı konusunda hizmet içi eğitim aldım ancak görevli bulunduğum Gezi olayları boyunca herhangi bir şekilde gaz kullanmadım." dedi.

İfade veren diğer polisler de olayın meydana geldiği yerde görev yapıp yapmadıklarını hatırlayamadıklarını belirtti.
CİHAN

Yorumlar