Berkin Elvan gündüz bakımevi ve çocuk merkezi açıldı

Ankara Çankaya Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Gökkuşağı Mahallesi Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi'ne, Gezi Parkı eylemleri sırasında bir gazı fişeği ile kafasından yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra çocuk yaşta hayatını kaybeden Berkin Elvan'.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan gündüz bakımevi ve çocuk merkezi açıldı

Ankara Çankaya Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Gökkuşağı Mahallesi Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi'ne, Gezi Parkı eylemleri sırasında bir gazı fişeği ile kafasından yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra çocuk yaşta hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın adı verildi.

Berkin Elvan'ın adının verildiği Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi, baba Sami Elvan, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın katılımıyla açıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Berkin Elvan uçan bir kuş olarak simgeleşti, adını verdiğimiz bu bakım evinin çocuğa sahip çıkma anlayışının bir ifadesi dışa vurumu olarak sizler tarafından onurlandırıldığını söyleyerek ‘’Sizi seviyoruz sizin için ne yapabilirsek bizim için mutluluk kaynağı olacak.’’ dedi.

Çankaya Belediyesi’nin sayıları 15’i bulan etüt merkezi var. Buralarda büyüyen çocukların şarkı söyleyerek, iyi beslenerek, emin ellerde, uzman hocaların ellerinde geleceğe hazırlanacaklarını vurgulayan Tanık, "O okullara gittiklerinde daha birikimli, daha özgüvenli, daha iyi yetişmiş çocuklar olarak hayata adım atıyorlar." diye konuştu.

"ÇOCUKLARIN ÇALIŞAN, ÜRETEN DEĞERLERE SAHİP OLMASINI İSTİYORUZ"

Çocukların sahip olmasını istediği değerleri açıklayan Tanık, ‘’Özgür insan olma duygusunu, onurlu insan olma duygusunu, eleştirel ve değiştiren insan olma birikimini, dönüştüren, üreten, çalışan, barış içinde de insanlarla beraber olma güdüsünü daha bu yaştan almaları bizim en temel arayışlarımızdan birisidir. Onların gelecekte oluşturacağı toplum ve o toplumun oluşturacağı devlet kendi çocuklarına kıymayan bir devlet olacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Tanık, "Toplum olarak böyle bir yönelişe sahip çıkmadığımız takdirde yönetim organlarının yeterince buna sahip çıkmayacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Öyle bir toplum olmak bunun özelliklerini taşıyan devleti, iktidarı, bir hükümeti ve o hükümetin organlarını da aynı biçimde oluşturmanın ön şartıdır."

''BERKİN SONSUZA KADAR YAŞAYACAK''

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, "Bizim evladımız sadece kuş gibi ama yaşıyor. İnanıyorum ki burada eğitim alan çocuklarımızda Berkin’i sonsuza kadar yaşatacaklar. Berkinimiz her an yanımızda ben onu biliyorum. Zaten dünyada bunu biliyor. Evladım adına burada bulunmaktan dolayı gururluyum.’’ açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar