Berkin Elvan eyleminde rektörlüğü işgal etmek isteyen öğrencilere ceza

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, Berkin Elvan eyleminde rektörlüğü işgal etmek isteyen 26 öğrenciye uzaklaştırma cezası verildiğini söyledi. Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndan polisin attığı...

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan eyleminde rektörlüğü işgal etmek isteyen öğrencilere ceza

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, Berkin Elvan eyleminde rektörlüğü işgal etmek isteyen 26 öğrenciye uzaklaştırma cezası verildiğini söyledi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndan polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatı kaybeden Berkin Elvan için Kocaeli Üniversitesi’nde bir grup öğrenci 11 Mart tarihinde eylem yapmıştı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu yemekhane önünde toplanan yaklaşık 300 kişiden oluşan öğrenci grubu, 'Berkin'in katili AKP'nin polisi', 'Anaların öfkesi AKP'yi yakacak', 'Katil devlet hesap verecek' diye slogan atmıştı. Kocaeli Üniversitesi'nde, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle dersleri boykot eden ve protesto gösterisi yapan grup Rektörlük binasına işgal etmek istemişti. İşgale izin vermeyen polis ve öğrenci grubu arasında arbede çıkmıştı. Olayda birçok öğrenci gözaltına alınmıştı. Eylemle ilgili Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nün yürüttüğü soruşturma neticelendi.

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, Berkin Elvan eylemine katılan 300 kişilik gruptan lider kadrosu içerisinde yer alan 26 öğrenciye üniversite yönetimin oy birliğiyle uzaklaştırma cezası verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Çomak, şunları kaydetti: “11 Mart tarihinde Berkin Elvan ile ilgili bir grup öğrenci rektörlük binasını işgal etmek istedi. Buradaki polisle çatıştı. Eğer o gün işgal gerçekleşseydi bunu da bir pazarlık unsuru yapacaklar bir takım isteklerde bulunacaklardı. Ancak buna izin verilmedi. Bu öğrencilerden 26’sına uzaklaştırma cezası verildi. Bunların içerisinde daha önce 5-6 kez disiplin suçu işlemiş olanlar vardı. Bunlara 2 yarıyıl uzaklaştırma cezası verildi. Ancak çoğunluğu bir yarıyıl ceza aldı.”

Prof. Dr. Çomak, 9 Haziran tarihinde kampus içerisindeki İletişim Fakültesini işgal eden öğrencilerden 20’si hakkında da soruşturma açıldığını kaydetti. Prof. Dr. Çomak, soruşturmanın sürdüğünü şuanda neticesi hakkında bir şey söyleyemeyeceğini anlattı. CİHAN

Yorumlar