Berkin Elvan eyleminde Başbakan Erdoğan'a tepki

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 200 kişilik grup, Atatürk Anıtı önünde Berkin Elvan için eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan eyleminde Başbakan Erdoğan'a tepki

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 200 kişilik grup, Atatürk Anıtı önünde Berkin Elvan için eylem yaptı. Eylemciler "Katil Recep Tayyip Erdoğan, Berkin Elvan ölümsüzdür, Berkin Elvan mücadeleye devam, Berkin'in katili AKP'nin polisi" şeklinde slogan attı.

Gezi olayları sırasında ekmek almak için evden çıktığı sırada polis tarafından atılan biber gazı fişeği ile kafasından ağır yaralandığı iddia edilen ve 269 gün kaldığı yoğun bakımda 16 kiloya kadar düşerek hayatını kaybeden Berkin Elvan için Ereğli'de eylemlere devam ediliyor. Öğle saatlerinde başlayan oturma eylemi, akşam saat 17.00 de diğer öğrencilerin toplanmasıyla devam etti. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 2 yüz kişilik gurup Berkin Elvan başta olmak üzere Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin isimlerini tek tek okudu.

60 yaşında ki Selahattin Uğurlu isimli vatandaş ise gurubun sloganlarına eşlik ederek 'Devleti yönetenlere savaş açıyoruz. Devlet ele geçirilmiş" dedi. Eylemde bir baba ise eyleme katılmak isteyen kızını, elindeki pankartı yere atarak alandan uzaklaştırdı.

Gurup adına basın açıklamasını okuyan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi Tuğçe Özsoy "Berkin Elvan, 15’inci yaş gününü hastanede komada karşılamıştır. Aslında bu ülkede yaşanan acıların en büyük göstergesi çocukların uğradığı zulümdür. Berkin Elvan’ı katleden bu zihniyet gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. 15 yaşında bir çocuğun okulda, sokakta arkadaşlarıyla oyun oynaması gerekirken Berkin sonsuzluğa uğurlanmıştır. Bizler bu ülkede kan aksın istemiyoruz. Berkin daha 15’indeyde. Önünde yaşayacağı yılar vardı. Onu hayattan aldılar ve üstüne adaletsizliklerini verdiler." dedi.

Anıt önünde toplanan kalabalık "Katil Recep Tayyip Erdoğan, Berkin Elvan ölümsüzdür, Berkin Elvan mücadeleye devam, Berkin'in katili AKP'nin polisi" şeklinde sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı. Polis eylem sırasında geniş güvenlik önlemi aldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve beraberinde ki heyet de anıt önünde düzenlenen eyleme pankart ve alkışlarla destek verdi. CİHAN

Yorumlar