Berkin Elvan dosyasında 4 polis ifade verdi

Gezi olaylarıyla ilgili polislere yönelik soruşturma kapsamında, bugün 15 civarında polisin ifadesi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan dosyasında 4 polis ifade verdi

Gezi olaylarıyla ilgili polislere yönelik soruşturma kapsamında, bugün 15 civarında polisin ifadesi alındı. Berkin Elvan’ın yaralanmasına neden olan olaya ilişkin dosya kapsamında 4 polis ifade verdi. Polisler gaz tabancası kullanmadıklarını, kimseyi vurmadıklarını savundu.

Soruşturmayı yürüten savcı Faruk Bildirici, polislerin ifadelerini almaya devam ediyor. Gezi olaylarına ilişkin farklı dosyalardan bugün 15 polisin ifadesi alındı. Gezi eylemleri sırasında yaralanan ve iki gün önce hayatını kaybeden Berkin Elvan olayıyla ilgili soruşturmada ise 4 polis ifade verdi.

Polis memuru U.Y., 16 Haziran 2013 günü Okmeydanı’ndaki SDP binası önünde görevlendirildiğini söyledi. Kalkancı olduğunu belirten U.Y. gaz tüfeği kullanmadığını savundu.

Mecidiyeköy Meydanı’nda görevli olduğunu belirten Y. Ş. “Bir ara Cevizlibağ’a geçtik. Gaz tabancası kullanmadım. Okmeydanı bölgesinde de görev yapmadım.” dedi.

M.A.Y. 15-16 Haziran 2013 gecesi görev yaptığını kaydetti. Mecidiyeköy’de görevli olduğunu kaydeden Y., “Sabah Okmeydanı’na gittik. Ancak herhangi bir eyleme müdahale etmedik. Gezi olayları boyunca hiç gaz tabancası kullanmadım.” diye konuştu.

15 Haziran saat 08:00’den 16 Haziran 08:00’e kadar 24 saat görev yaptığını ifade eden H.P. “Nerelerde görev yatığımı tam hatırlamıyorum. Mecidiyeköy’de görevlendirildik. 15 Haziran akşam saatlerinde göreve gelmemiz istendi. Gece saatlerinde Bayrampaşa’daki şubeye gittim. Bizi Mecidiyeköy viyadüğünün altında görevlendirdiler. Kaç saat kaldığımızı hatırlamıyorum. Belki bir iki gün bu mahalde kalmış olabiliriz. Sadece bir kere Cevizlibağ’a sevk edildiğimizi hatırlıyorum. Kısa bir süre sonra şubeye dönmüş olabiliriz. Berkin Elvan’ın yaralandığı bölgede görev yapmadım.” dedi. Savcılığa niçin gönderildiklerini bilmediğini kaydeden H.P. gaz tüfeğinin bulunduğunu, zorunlu olmadıkça kullanmadığını kaydetti. Genelde nerede görevli olduklarının yazılı olarak belli olduğunu anlatan H.P. olay yerindeyken zaman zaman sözlü olarak farklı yerlere gönderilmelerinin de mümkün olduğunu belirtti. H.P. kimseyi vurmadığını, ifade verdiği için de üzüntü içinde olduğunu söyledi. Şikayet üzerine 15-16 Haziran günü gaz tabancası kullananların istendiğini belirten H.P. “Resmi görevlendirme listesi incelendiğinde benim 16’sında 08.00-03.00 arasında SDP önünde görevlendirildiğim yazılmış. Belirtilen saatlerde ben resmi olarak görevli değildim. Fiili olarak SDP binası önünde görev yaptığımı hatırlamıyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar