Berkin Elvan Anmasını Engellemek İçin Meydanda Nöbet Tuttular

Safranbolu'da bir grup, Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle yapılacak eyleme engel olmak için meydanda nöbet tuttu. Gelen olmayınca Kur'an-ı Kerim okuyup dağıldılar.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan Anmasını Engellemek İçin Meydanda Nöbet Tuttular

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde bir grup, Berkin Elvan'ın ölüm sene dönümü nedeni ile yapılacak eyleme mani olmak için meydanda nöbet tuttu.

ÖLDÜRÜLEN ÜLKÜCÜ GENÇ İÇİN PANKART AÇTILAR

Eylemin yapılacağı Misak-ı Milli Meydanı'nda birleşen takribî 100 benlik grup, Ege Üniversitesi'nde çıkan vakalarda öldürülen ideal Ocakları Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafının olduğu pankartı astı.

KİMSE GELMEYİNCE KUR'AN OKUYUP DAĞILDILAR

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı meydandaki amfi tiyatroda oturan kalabalık, Berkin Elvan eylemi yapmak için gelecekleri beklemeye başladı. 2 saat nöbet tutmalarına karşın kimsenin gelmemesi üstüne Çakıroğlu için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

'DEVLETİ MİLLETİ BÖLMEK İÇİN UĞRAŞMIYORUZ'

MHP Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker, kendilerinin bazıları bunun şeklinde devleti, milleti bölmek için uğraşmadıklarını söyledi. Ürkek yüreklerle çetin yolların aşılmayacağını, başkaları bunun şeklinde bölücülük yapmadıklarını belirten Asker, 'Bölücülük yapanlarla da tüm Safranbolu halkı aramızdaki farkı görsün. Biz bu vatanın insanıyız, bu vatanın çocuklarıyız' dedi.

SLOGAN ATARAK DAĞILDILAR

Asker, Berkin Elvan için fiil yapacakların gelmeyeceğinin anlaşılması üstüne grubu dağılmaları meselesinde uyardı. Daha sonra kalabalık, 'Türkiye haine mezar olacak', 'Hepimiz Fıratız hepimiz Türküz', 'Fıratlar ölmez yurt bölünmez', 'Ne mesut Türküm diyene' sloganları attıktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar