Berk bebeğe de ilik bulundu, ödenek bekleniyor

İzmir'de 8 yaşındaki Melis Akbaş'ın başarılı geçen ilik nakli ameliyatının ardından, bir müjdeli haber de Dr.

Google Haberlere Abone ol
Berk bebeğe de ilik bulundu, ödenek bekleniyor

İzmir'de 8 yaşındaki Melis Akbaş'ın başarılı geçen ilik nakli ameliyatının ardından, bir müjdeli haber de Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yatan 4 aylık Nurullah Berk İnal için geldi. Doğuştan osteopetroz (kemik sertleşmesi) rahatsızlığı bulunan Berk'e uygun ilik, Almanya ve ABD'de yapılan taramalarda bulundu. İliğin Türkiye'ye gelmesi için Sağlık Bakanlığı ve SGK'den ödenek çıkarılmasının beklendiğini söyleyen annesi Pınar İnal, "Bizim için bir saatin bile büyük önemi var. Berk'in sağlığına kavuşması için sürecin hızlı işlemesi şart. İlik bulundu ama sevinemiyorum bile. Şu an en büyük sorunumuz, Berk'in görme yetisini kaybedip kaybetmemesi. Her geçen gün gözlerindeki baskı daha da artıyor. Berk gözlerini kaybederse bunun geri dönüşü yok." dedi.

Manisa'nın Kula ilçesinde yaşayan Yalçın ile Pınar İnal çiftinin oğulları Berk'e müjdeli haber yurtdışından geldi. Yılbaşına kadar ameliyat edilmemesi halinde körlük tehlikesiyle karşı karşıya olan Berk için bulunan iliklerin, bir an önce Türkiye'ye getirilerek nakledilmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı ve SGK ile iliğin ülkeye gelmesi için gereken yazışmaları yaptıklarını belirten babası Yalçın İnal, Berk'in iyileşmesinin bunların cevabına bağlı olduğunu vurguladı. Kula İtfaiyesi'nde çalışan İnal, uygun iliğin bulunması sebebiyle mutlu olduklarını belirterek, "İlik bulunduğu için sevinçliyiz ama bu buruk bir sevinç. Berk'in sağlığına kavuşması için ödenek kararının bir an önce çıkması gerekiyor. Ödenek çıktıktan sonra tıpkı Melis'te olduğu gibi ilik Türkiye'ye getirilecek ve Berk'in ameliyatı başlayacak. Oğlumun gözlerini kaybetmemesi için bu ameliyatın bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor." diye konuştu.

Berk'e uygun ilik bulunması için "Nurullah Berk'e can ver" sloganıyla bir kampanya başlatılmış, aralarında çok sayıda itfaiye çalışanının da bulunduğu binin üzerinde kişi kan bağışında bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar