Berhan Şimşek CHP'ye Milletvekilliği Aday Adaylığı İçin Başvurdu

Oyuncu ve yönetmen Berhan Şimşek, CHP'den İstanbul 1. Bölge milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Berhan Şimşek CHP'ye Milletvekilliği Aday Adaylığı İçin Başvurdu

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na gelerek namzet adaylığı başvurusunu oluşturan Berhan Şimşek daha sonra açıklamalarda bulundu.

Sözlerine 4 şehit pilotun ailelerine başsağlığı diyerek başlayan Şimşek, namzet adaylığı başvurusunda öncelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiğini dile getirdi. Şimşek, 'Bu bir kontenjan namzet adaylığı değil. Bu, istek ettiğim ön seçime gireceğimi... Sayın İl Başkanıma bu bilgiyi verdim, Sayın ilçe başkanı arkadaşlarımızla, tek tek menfaatlerini arayarak, öncelikle hiç kimseye bilgi vermeden parti nezaketi gereği bu teferruatları paylaştım' dedi.

'ÜLKEYE BARIŞI, ÖZGÜRLÜĞÜ VE KARDEŞLİĞİMİZİ GETİRMEMİZ GEREKİYOR'

Berhan Şimşek, Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu anlatım ederek, 'Önümüzdeki seçimde Türkiye hukukun üstünlüğüne inanan insanlara, insan haklarına saygılı, özgürlükleri çoğaltan, halk yönetimini saydamlaştıran bir memleket olacak yahut birilerinin elinde istedikleri bu şeklinde basa basa bulunmamakta edecekleri bir memleket olacak. Onun için biz bu anlayışla yola çıkıyoruz. Ülkeye, barışı, özgürlüğü ve kardeşliği getirmemiz gerekiyor' diye konuştu.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KENDİDİR'

Şimşek, anayasanın ortadan kalktığı bir olay yaşandığını belirterek, 'Tek adam; istediğim bu şeklinde ben bu ülkeyi İdare anlayışını taşıyan bir hüviyet var. Cumhurbaşkanı olması, Kenan Evren bu şeklinde her yerde mitingte ve parti propagandası yapıyor. Anayasanın 104. maddesi Sayın Cumhurbaşkanı'na Bakanlar kuruluna başkanlık etme yetkisini verir. Ama 104. madde soyut bir maddedir ve açıklamaları 119, 120 ve 121. maddeler birden hüküm şekilde şöyle diyor; 'Olağanüstü durumlarda yapabilir. Ekonomik kriz, afet, savaş... Sayın Cumhurbaşkanı Bakanlar Kuruluna başkanlık edebilir. Türkiye'de böyle bir ekonomik kriz, harp gözükmüyor lakin Türkiye'de biz inanılmaz vaziyet var. O da Recep Tayyip Erdoğan'ın kendidir' dedi.

'13 yıldan bu güne kadar her gün ülkeyi bir hasım yaratarak yönettiler' diyen Şimşek, 'Önce asker dedi, bürokrasi dedi, son bir hasım şekilde da daha öncelikle birlikte bulunduğu bir grubu, bir yapıyı değerlendirmeye çalışıyor ve bizi kandırıyor. 13 yıldır bu halka, 'cambaza bak cambaza' diyor, cüzdanları götürüyor. Biz de bakıyoruz, halkımız da haklı şekilde bakıyor. Bu süreci hepiniz bilmeniz gerekiyor. İnsanların hayatında 1 yıl, 5 sene uzun zamandır, 10 sene aşırı uzun zamandır. Ama ülkelerin hayatında 10 yıllar kısadır' biçiminde konuştu.

'AKP'YE OY VERENLER DE MAĞDUR EDİLECEK'

Berhan Şimşek, İç Güvenlik yasasıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi:

'Bu yasanın önemli noktasını 1980'li senelerde bir Alman hukukçu ortaya atmıştır. Bunun ilk uygulanması ise 2001. İkiz Kuleler olayından sonra Guantanamo'da ABD uygulamıştır. Bunun ismi 'düşman ceza hukukudur'. Yani herkes düşmandır, makul suçludur, zanlıdır, makul şüphelidir. Amerika bunu uyguladı lakin Amerika Müslümanlara, muhacirlere uyguladı. Kendi Anglosaksonlarına uygulamadı. Herkesi potansiyel suçlu gördü. Bugün ABD'nin çıkardığı bu güvenlik yasası hâlâ bir hüviyet faşizmidir. AKP kimliği taşıyanlar hariç, suçludur. Çevrildiğinde, 'gel buraya' diyecekler. AKP'ye oy verenler de mağdur edilecek. Sadece AKP kimliği taşıyorsa, birinci derslik yurttaş kimliğindesin. Bu demokrasinin olması mümkündür değil. Böyle bir demokrasi olmaz. Bu yeni Türkiye vs., içi boş, hamasetler. Bu arkadaşlar kocaman bir korku salarak kendi süreçlerini de yaşatmak istiyorlar. Dün bir hadise yaşandı, bir inceleme şirketi beyefendileri 35-39 bünyesinde göstermiş. Hemen, polis yok, maliye müfettişleri bastılar. Böyle bir demokrasi olabilmektedir mi? Burada yaşayan arkadaşların hiç bir yasal güvenliği yoktur.'

'EVİMDE RAHATTIM AMA...'

Berhan Şimşek, 3 yıldır siyasetten ırak olduğunu dile getirerek, 'Evimde rahattım lakin aynaya bakıp şunu söyledim 'Berhan Şimşek, ülken rahatsızsa, senin rahatlığın nakit etmez kardeşim. Çıkacaksın elini, yüreğini taşın altına koyacaksın'. Bu ülkeyi barıştıracağız, birleştireceğiz, ürettireceğiz. Bu anlayış bünyesinde tarihsel bir vebaldir bizim dile getirmemiz gerekenler. Bu toprağın altında yatanlara borcumuz mevcut bizim' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar