Bergama'da bir grup AK Parti'li istifa etti

İzmir’in Bergama ilçesinde, daha önce AK Parti ilçe başkanlığı da yapan Halil Gider, bir grup parti üyesiyle birlikte istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Bergama'da bir grup AK Parti'li istifa etti

İzmir’in Bergama ilçesinde, daha önce AK Parti ilçe başkanlığı da yapan Halil Gider, bir grup parti üyesiyle birlikte istifa etti. Düzenledikleri basın toplantısında, istifa gerekçelerini AK Parti, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son zamanlarda izlediği politikanın, partinin kuruluşundaki prensipleriyle uyuşmaması olarak açıkladılar.

Yaklaşık beş yıldır AK Parti üyesi olduğunu belirten Gider, “Bu partiye, insanların özgürlük ve demokratik haklarına sahip çıktığı için gönül vermiştik ama bugün geldiğimiz noktada başta özgürlüklerin kısıtlanması, gönül verdiğimiz camiamıza ve değerli büyüğümüz Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yapılan hakaretler bizlerde derin yaralar oluşturdu. Başbakanımız'ın miting meydanlarında, Türkçe Olimpiyatları'nı stadyumlarda yaptırmayacağına yönelik açıklamalarını şaşkınlıkla izliyoruz. Düne kadar övdüğü olimpiyatlara bugün yasak koymasına bir anlam veremiyoruz. Dershaneler ve Twitter’ın kapatılması, 28 Şubat'ta bile yapılmayanların bu partide yapılıyor olmasına çok üzülüyorum. Bu yüzden partiden ayrıldım.” dedi.

Yaklaşık dört yıl önce AK Parti’ye, ülke adına çok güzel vaatleri olduğu için üye olduğunu söyleyen Timur Kafadar ise, “Bugünlerde adeta özgürlükleri kısıtlayan yasakçı bir parti konumuna geldi. Bu gerçekten çok üzücü bir durum. Kanunda yeri olmayan, Twitter’ı yasaklayarak insanların özgür iletişim haklarını elinden alınması çok acı bir durum.” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın, dünyanın dört bir yanında Türk bayrağını dalgalandıran Türk okullarına yönelik olumsuz açıklamalarının kendisini derinden üzdüğünü ifade eden Kafadar, "Bütün dünyanın kabullendiği okullar hakkında, şu anki hükümette yer alan bazı kişiler tarafından hakarete varan açıklamaları içimize sindiremiyoruz. Bu yüzden de AK Parti’den istifa ediyorum.” dedi.

Nedim Özkan ismindeki başka bir parti üyesi de istifa gerekçesini şöyle açıkladı: “Türkiye’de 17 Aralık'tan bu yana Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik başlatılan iftira ve karalama kampanyasını üzülerek takip ediyoruz. Bu söylemler artık toplumda kamplaşmalara neden oldu. İnsanlar birbirlerinden kaçar duruma düştü. Âlim, kanaat önderi ya da Hizmet Hareketi, bu kadar organizeli hakaretlere maruz kalmadı. Bu tür kampanyaları şiddetle kınıyoruz.” CİHAN

Yorumlar