Berber çırağının iple çekilmesi olayına devlet el koydu

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, bir kuaför çırağının, ustası tarafından boynuna ip bağlanarak motosikletle koşturulmasıyla ilgili olarak bir sosyal hizmet uzmanının görevlendirildiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Berber çırağının iple çekilmesi olayına devlet el koydu

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, bir kuaför çırağının, ustası tarafından boynuna ip bağlanarak motosikletle koşturulmasıyla ilgili olarak bir sosyal hizmet uzmanının görevlendirildiğini bildirdi. Akkuzu, yaptığı yazılı açıklamada, görüşmeler sonunda ailenin, ustası tarafından kötü muameleye maruz bırakılan çocuğun yaşadığı olumsuzluktan en az seviyede etkilenmesi için danışmanlık hizmeti verilmesine karar verildiğini söyledi.

Çocuğun dikkat dağınıklığı sebebiyle acilen bir çocuk psikiyatrisine yönlendirilmesi, ayrıca olayın yaşandığı ilk günlerin olumsuz etkisi sebebiyle bütün aileye danışmanlık hizmeti verilmesinin uygun olacağı kanaati oluştuğunu belirten İl Müdürü Akkuzu, "Olaya maruz kalan B.A.G., kardeşleri ve ailesi için mesleki çalışmalar yapmak üzere bugün itibarıyla psikolog görevlendirildi. Bakanımızın talimatlarıyla vakayla ilgili sosyal hizmet uzmanımız görevlendirilmiştir. Olay, adli makamlara intikal etti. Adli sürecin sonucuna göre bakanlığımızca çocukla ilgili yapılması gereken yapılacaktır." dedi.

OLAY

Fethiye ilçesi Patlangıç Mahallesi'nde kuaförlük yapan İ.A., çırağının boynuna ip bağlayarak motosikletinin arkasında yaklaşık 200 metre koşturmuş, ihbar üzerine polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadesinin ardından, savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. CİHAN

Yorumlar