'Benim Hanım'ım bir tane' dedi, böbreğini verdi

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yaşayan ve 4 yıl önce böbreğinde kist olduğu gerekçesiyle tedavisine başlanan 66 yaşındaki Hanım Altun’a eşi Mustafa Altun böbreğini bağışladı.

Google Haberlere Abone ol
'Benim Hanım'ım bir tane' dedi, böbreğini verdi

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yaşayan ve 4 yıl önce böbreğinde kist olduğu gerekçesiyle tedavisine başlanan 66 yaşındaki Hanım Altun’a eşi Mustafa Altun böbreğini bağışladı. Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen nakille sağlığına kavuşan Altun, eşiyle mutluluk pozları verdi. 58 yaşındaki eşi, Altun için ‘Benim hanımım bir tane’ yorumunu yaptı. Hastanenin genel müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da bugüne kadar gerçekleştirdikleri 145 nakil içerisinde ilk defa böyle bir sürecin yaşandığını ifade ederek, “İlk defa bir erkek eşine böbreğini verdi. Ben hakikaten takdirle karşılıyorum.” dedi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde 4 ayrı organ nakli gerçekleştirilerek, hastalar sağlığına kavuşturuldu. Bunlar içerisinde en dikkat çekeni ise Hanım Altun isimli hastaya yapılan bağış sonrası gerçekleştirilen nakil oldu. Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yaşayan Altun, 4 yıl önce ağrı şikayeti ile bir sağlık kuruluşuna başvurdu. Böbrekte kist teşhisi konan Altun’un tedavisine başlandı ancak uzun süre sonuç alınamadı. Maddi olarak da sıkıntılı günler geçiren 8 çocuğu bulunan Altun için 1,5 yıl önce diyaliz tedavisi süreci başladı. Oğlunun böbreğini vermek istediği Altun, ameliyat masasından kalkamama ihtimali de bulunduğu için bundan vazgeçti. Sağlık kuruluşları ile yoğun bakım üniteleri arasında mekik dokuyan Altun’a eşi Mustafa Altun sahip çıktı ve böbreğini bağışlama kararı aldı. Dokuların da uyumlu çıkması üzerine nakil işlemi gerçekleştirildi.

Yaşadığı süreci anlatan Mustafa Altun daha önce anjiyo ameliyatı da geçirdiğini hatırlatarak, “4 seneden beri bu hastalıkla uğraştık. Hanımıma böbreğimi verme kararı aldım. Ameliyatımızı olduk ve bize gerçekten çok iyi baktılar. Çok çektik. Şimdi Allah’a şükür hayatımız yerinde. Nakil için ameliyat olmaya karar verdiğimizde de eşimden bana hakkını helal etmesini istedim. Helalleşerek ameliyata girdim. Benim hanımım bir tane.” diye konuştu.

Hanım Altun da çok zor günler geçirdiklerini anlatarak, “Sürekli hasta oluyordum, sürekli tansiyonum düşüyordu. Hiç iyi günüm yoktu. Eve baygın halde geliyordum. Yemek yiyemiyordum, su içemiyordum. Eşim de Allah razı olsun ‘Hanım sana böbreğimi vereyim’ dedi. Ben de ‘Allah işini rast getirsin verirsen de vermezsen de’ dedim. Sağ olsun böbreğini bana verdi. Allah’a şükür şimdi çok iyiyim, rahatım. Mutluyuz Allah’a şükür.” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA BÖYLE BİR SÜRECİMİZ OLDU”

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da bugün itibariyle 145 tane böbrek naklini gerçekleştirdiklerini anımsatarak, şunları söyledi: “Kadavralar hariç, canlı vericiler açısından, canlıdan canlıya gerçekleştirilen nakillerimizde genel olarak bayan, erkek eşine verirdi. Ya da işte çocuk anne babasına ya da baba kendi çocuğuna verirdi. Ama ilk defa bir erkek kendi eşine verdi. Onu da ben hakikaten takdirle karşılıyorum. Toplumda bunun da yerinin olması bence büyük bir aşama diye düşünüyorum. Bizim 145 tane naklimizin içerisinde ilk defa böyle bir sürecimiz oldu. Bu da bence önemli bir gelişme olarak düşünüyorum.”

Öte yandan, Kahramanmaraş’ta yaşayan Sıddık Ağyar da eşi Melek Ağyar’ın böbreğiyle hayata tutundu. Adıyaman’da yaşayan Elif Modaoğlu ve Şanlıurfalı Sakine Çelik de kadavralardan yapılan nakillerle sağlıklarına kavuştu. CİHAN

Yorumlar