Beli kırılan köpek, tekerlekli yürüteçle hayata bağlandı

Tunceli’de köpeklerin saldırısı sonucu beli kırılan Alman kurdu cinsi köpeğe hayvanseverler sahip çıktı. Yaralı köpeği önce Elazığ Hayvan Hastanesi’nde tedavi ettiren hayvanseverler, daha sonra kendilerince prototipini çizdikleri yürüteçle...

Google Haberlere Abone ol
Beli kırılan köpek, tekerlekli yürüteçle hayata bağlandı

Tunceli’de köpeklerin saldırısı sonucu beli kırılan Alman kurdu cinsi köpeğe hayvanseverler sahip çıktı. Yaralı köpeği önce Elazığ Hayvan Hastanesi’nde tedavi ettiren hayvanseverler, daha sonra kendilerince prototipini çizdikleri yürüteçle köpeği yürütmeyi denedi ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine hayvan severler, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP)’a başvurdu. Hayvan severler, HAYTAP tarafından gönderilen tekerlekli yürüteçle Zazaca’da Roz (Güneş) ismini verdikleri köpeği yürütmeyi başardılar.

Roz, şimdilerde hayvan severler tarafından Tunceli’de elektrik dağıtımı yapan özel bir işletmenin deposunda her türlü bakımı yapılarak yaşıyor.

Roz'a sahip çıkan hayvan severlerden Savaş Yılmaz, "Büyük köpeklerin saldırısına maruz kaldığı için beli kırılmıştı. Biz de Elazığ Hayvan Hastanesi’ne götürdük. Orada ameliyat ve bakımı yapıldı. Birkaç gün orada kaldı. Bir ay boyunca hiç hareket etmemesi gerekiyordu. Biz bakımını kendimiz yapmaya başladık. Yürümesi için internetten bir prototip çizdik ancak başarı olamadık. Sonra HAYTAP’ı aradık. Onlar bize bu yürüteci gönderdi. Bununla gezdiriyoruz gayet mutlu. Bu düzenek sayesinde sürtünmeye bağlı yaraları da azalacak. Zamanla iyileşme şansı artabilir." dedi. Roz'a, mama, kemik suyu ve ilikle beslediklerini söyleyen Savaş Yılmaz, köpeğin ilaçlarını da ihmal etmediklerini ve sıcak suyla yıkadıklarını söyledi.

Bakımı ve tedavisi süren köpeğin iyileşmesi halinde bekçi köpeği olarak kurumda kalabileceği yönünde söz aldıklarını belirten Savaş Yılmaz, "Bu konuda müdürümüz Vedat Bey'e teşekkür ediyorum. Burada kalmasına, depoyu kullanmamıza izin verdi. Müdür Bey, iyileşmesi halinde burada bekçi köpeği olarak kalabileceğini söyledi." dedi. Hayvan severler, Roz'a sağlığına yeniden kavuşması için satın aldıkları masaj aletiyle de düzenli masaj yapmayı ihmal etmiyor.

BİR HAFTALIK YAVRU SOKAK KEDİSİNİN KIRILAN BACAĞINA PLATİN TAKILDI

Sakarya’da ise bir sokak köpeğinin saldırısına uğradığı tahmin edilen 1 haftalık sokak kedisinin kırılan bacağına ameliyatla platin takıldı.

Ferizli ilçesinin Tokat köyünde Hüseyin-Sevda Çolak çifti, yol kenarında acı çeken ve durmadan miyavlayan yavru bir kedi gördü. Çift, yavru sokak kedisinin yaralandığını görünce hemen Arifiye ilçesinde bulunan veteriner kliniğine getirdi. Veteriner hekim Mustafa Yıldız tarafından muayene edilen kedinin röntgeni çekildi. Arka sol bacağında kırık tespit edilen minik kedi ameliyata alındı. Yıldız, ameliyatın başarılı geçtiğini ve kırılan ve biraz da parçalanan kemiğe platin taktıklarını belirterek, “Kedi muhtemelen en çok bir haftalık. Yaralanma şekline bakarsak sokak köpeği onu bu hale getirmiş olmalı. Hayırsever çift bulmasaydı hem açlıktan hem de kan kaybından ölebilirdi. Şanslıymış, hayırsever bir çifte rast gelmiş.” dedi.

Hüseyin-Sevda çifti ise yavru kediyi sahiplendiğini belirten Yıldız, “Kedi çok küçük. Bu sebeple titizlikle bakılması gerekiyor. Dışkısını yapması için de masaj yapılması lazım. Anne sütü almadığı için çok zayıf düşmüş. Ancak ailenin bakımıyla kısa sürede sağlığına kavuşacak.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar