Belenobası'nın misafiri leylekler yavrularını uçurmaya başladı

Antalya Manavgat Belenobası köyünün mutat misafiri leylekler, yuvadan çıkarak uçmaya başladı. Yüksek gerilim hattına 2 yıl önce yuva yapan leylek çift, bu sene 3 yavrusuyla yuvadan çıkarak uçmaya başladı. Belenobası köyünden Mehmet Yıldırım,...

Google Haberlere Abone ol
Belenobası'nın misafiri leylekler yavrularını uçurmaya başladı

Antalya Manavgat Belenobası köyünün mutat misafiri leylekler, yuvadan çıkarak uçmaya başladı. Yüksek gerilim hattına 2 yıl önce yuva yapan leylek çift, bu sene 3 yavrusuyla yuvadan çıkarak uçmaya başladı.

Belenobası köyünden Mehmet Yıldırım, leyleklerin yüksek gerilim hattına 2 yıl önce yuva yaptığını ve bu sene 3 yavrusuyla uçuş yapmaya başladığını söyledi.

Ekolog İlhami Kiziroğlu, Manavgat'ın zengin su kaynakları olmasına bağlı dünyanın sayılı kuş göçü yerlerinde biri olduğunu söyledi. Kiziroğlu, bunda en önemli faktörün Titreyengöl olduğunu kaydetti.

Veteriner hekim Arif Kökçam da dünyada en fazla leylek ölümlerinin zehirli atık yenmesi ile yüksek gerilim hatlarına yuva yapmalarına bağlı elektrik akımına kapılmalarından kaynaklandığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar