Belediyeyi protesto için, plaj havlusunu belediye önüne serip güneşlendiler

Karadeniz Bölgesi’nin en uzun sahil yolu çalışması kapsamında doğanın yok edildiğini iddia eden çevreciler Samsun Büyükşehir Belediye önünde plaj havlusu serip güneşlendi.. Atakum Sahil Yolu Projesi kapsamında Çatalçam ve Taflan arasındaki...

Google Haberlere Abone ol
Belediyeyi protesto için, plaj havlusunu belediye önüne serip güneşlendiler

Karadeniz Bölgesi’nin en uzun sahil yolu çalışması kapsamında doğanın yok edildiğini iddia eden çevreciler Samsun Büyükşehir Belediye önünde plaj havlusu serip güneşlendi..

Atakum Sahil Yolu Projesi kapsamında Çatalçam ve Taflan arasındaki sahil yolu çalışmasında sahilin betonlaştırılmasını protesto eden grup adına açıklama yapan Sahilime Dokunma Platformu üyesi Melike Özman, “Samsun’da güneşlenecek kumsalımız kalmıyor. Bu sebepten dolayı plaj havlularımızı alıp belediye önüne serdik ve burada güneşleniyoruz.” dedi.

Bugün burada protestomuzun ikinci aşamasını gerçekleştiriyoruz. Dün meclis toplantısının yapıldığı meydanda oturmuştuk. Bugün ise tasarı burada tam önümüzdeki belediye binasındaki komisyona hava edildi. Sahil yolu uygulama imar planı için şuanda görüşmeler yapılıyor. Bizim talebimiz bu uygulama imar planının reddedilmesidir. Türkiye’nin en uzun sahil yolu unvanını almak için Samsun kumsalı maalesef kaybedilmiştir. Büyükşehir belediyesi bütün hukuksuzlukları göze alarak Samsun sahilini ve denizini molozlarla doldurarak katletmiştir. Bu olayı gerçekleştirdikten sonra konuyu komisyona havale etmişlerdir. Buda hukuksuzluktur. Buna Samsun halkı olarak artık bir dur demeye devam edeceğiz. Burada karar çıksa bile biz eylemlerimize devam edeceğiz.” dedi. Belediye önüne gelen ilk başta 3-5 kişi olan eylemcilerin sayısı daha sonra yoldan geçenlerinde destek vermesiyle sayıları 10’a yükseldi. Belediye binası girişinde plaj havlusu üzerinde oturan grup yanlarında getirdikleri sahile moloz döken kamyonların ve çalışan iş makinelerinin fotoğrafları ile basına poz verdi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar