Belediyenin taşeron işçisi, başkanın afişini asarken ölümden döndü iddiası

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Yusuf Ziya Yılmaz'ın devasa boyuttaki afişini asan belediyesi işçisinin ölümden döndüğü iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Belediyenin taşeron işçisi, başkanın afişini asarken ölümden döndü iddiası

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Yusuf Ziya Yılmaz'ın devasa boyuttaki afişini asan belediyesi işçisinin ölümden döndüğü iddia edildi. Afiş asarken, 8 metre yüksekten yere düşen, kolu kırılan taşeron şirket çalışanı Reşit Seçmen, kaza sonrası kendisine sahip çıkılmadığını ortada bırakıldığını ileri sürdü.

Samsun Su Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) bünyesindeki taşeron firma bünyesinde çalışan, sayaç okumada görevli 35 yaşındaki Reşit Seçmen, çevre yolunda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın dev seçim afişini asmak isterken, merdivenin kayması sonucu yere çakıldı. 8 metre yüksekten yere çakılan Reşit Seçmen yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kolu iki yerden kırılan Seçmen'e, doktorlar eski sağlığına 2 sene sonra ancak kavuşacağını söyledi. Söz konusu afiş işiyle taşeron şirket bünyesindeki 30 kişinin daha çalıştığı bildirildi. Reşit Seçmen, kazayı ve sonrasını anlattı.

"İZİNLİYKEN NORMAL KAZA GEÇİRDİ DİYE RAPOR TUTTURMAK İSTEDİLER"

Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde taşeron işçi olarak 3 yıldır çalıştığını söyleyen Reşit Seçmen, sayaç okuma işinde görevli olmalarına rağmen 35 gündür afiş asma işiyle uğraştıklarını belirterek şunları kaydetti: "Kaza bir hafta önce yaşandı. Olayın yaşandığı gün bizi yine pankart asmaya götürdüler. Bazı yerlere çeşitli pankartlar astık. Son gittiğimiz yerde de yine reklam panosuna pankart asıyorduk. Biz 5 kişiydik, ben merdivene çıkmak için hamle yaptım. Yaklaşık 8 metre boyundaki merdivenin en ucuna çıktığımda, pankartı asmaya başlamıştım ki merdivenle birlikte düştüm. Beni hemen alıp, hastaneye götürdüler. Hastane polisi ne olduğunu sorduğunda, yetkililer bu olayı iş kazası değil de o gün için izine ayrılıp işe gelmemiş normal bir kaza olarak göstermeye çalıştılar. Hemen orada, bir önceki günden izinli gibi tutanak tutturmaya çalıştılar. Daha sonra, o hastaneden çıktık ve özel bir hastaneye götürdüler beni. Burada ameliyata alındım ve doktor iki yerden kırığım olduğunu söyledi. İki kırık 9 tane platin var şuan kolumda. Parmaklarımı oynatabiliyorum ama yukarıya çekme yeteneğim yok. Yaklaşık 2 sene sürecek bir tedavi sürecinden sonra elimi kullanabileceğim söylendi. Hastanede tedavi olurken ilgilenenler daha sonra ne aradı, ne de sordu. Kapımızı kimse çalmadı.”


"SABAH İŞYERİ YERİNE SEÇİM BÜROSUNA GİDİYORUZ"

Çok zor şartlar altına yağmur çamur demeden ilçeler dahil şehrin dört bir yanına afiş asamaya gittiklerini belirten Seçmen, tüm mesai arkadaşlarının işlerinden kovulma korkusu yüzünden bu işi yaptıklarını hatırlattı. Normalde bu tür işlerin diğer partilerde olduğu gibi partiye üye yada gönül verenlerin yapması gerektiğini de sözlerine ekleyen Seçmen, “Biz orada kadrolu ya da sözleşmeli işçi değiliz. Ben afiş asamaya gitmeseydim yarın bir gün ‘sen bize seçimde yardım etmedin’ deyip işimizde bize sıkıntı olur, korkusuyla gittik oralara. Şuan arkadaşlar hala çalışıyor. Hiçbirisinin can güvenliği yok. Normalde benim dairede olup su sayacı kesmem gerekirken, afiş asma işine gidiyordum. Sabah mesaiye gider gibi seçim merkezine yani toplanma yerine gidiyorduk. Yapılacak iş neyse o veriyordu ve pankart asarak geçiyordu günlerimiz. Düştüğüm yerin az ilerisinde 10 metrelik şarampol vardı Allah’tan oraya düşmedim. Allah'ım beni hasta olan çocuğum var, onlara bağışladı. Raporluyum şuan, iş kazası diye raporum var. Olay adliyeye intikal etti, avukat tuttuk, her türlü hakkımızı arayacağız.” dedi.
CİHAN

Yorumlar