Belediyenin park, bahçe ve temizlik işlerini mahkumlar yapacak

Samsun Bafra Belediyesi ve Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında kamuya yaralı işte çalıştırılmaya ilişkin protokol imzalandı.    Mahkemeler tarafından TCK 50/1-f bendi gereğince mahkûm olunan cezanın yarısından...

Google Haberlere Abone ol
Belediyenin park, bahçe ve temizlik işlerini mahkumlar yapacak

Samsun Bafra Belediyesi ve Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında kamuya yaralı işte çalıştırılmaya ilişkin protokol imzalandı.

    Mahkemeler tarafından TCK 50/1-f bendi gereğince mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle ve gönüllü olmak koşuluyla ücretsiz olarak kamuya yararlı bir işte çalıştırma veya CGTİHK 105/A ve CMK 231/8- C maddesi gereğince verilen kamuya yararlı bir işte çalıştırılma cezasının Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bafra Belediyesi işbirliğinde yerine getirilmesi sürecinde yapılması gerekenleri kapsayan protokol Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen arasında imzalandı. Konu hakkında açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "İmzalanan protokol gereği bir yıllık süre içerisinde belirtilen normlara uygun olan 100 mahkum Bafra Belediyesi Park Bahçe İşleri ve Temizlik İşleri bünyesinde görev alacak. Protokol ile ilgili her 2 taraf da olumlu bir değerlendirme yaparsa her seferinde anlaşma otomatik olarak 1 yıl uzatılabilecek ve çalışan hükümlüler için 506 sayılı SSK hükümleri uygulanacak." dedi.

CİHAN

Yorumlar