Belediyenin hurda araçları MKEK’ye satılıyor

Yozgat Belediyesi, atıl vaziyetteki eski hurda araçları satarak değerlendirip belediyeye gelir elde ediyor. Yaklaşık 250 ton hurda malzemeler Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) gönderilip burada işlenerek tekrar ekonomiye kazandırılması..

Google Haberlere Abone ol
Belediyenin hurda araçları MKEK’ye satılıyor

Yozgat Belediyesi, atıl vaziyetteki eski hurda araçları satarak değerlendirip belediyeye gelir elde ediyor. Yaklaşık 250 ton hurda malzemeler Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) gönderilip burada işlenerek tekrar ekonomiye kazandırılması planlanıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, Başkan Kazım Arslan’ın göreve geldiği günden itibaren gelir gider dağılımını düzenleyerek bir bütçe oluşturduğunu söyledi. Kılıçarslan, "Başkanımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ilimizin gelişmesi, yaşanılır bir şehir olması için bütün birimlerimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Belediye imkanlarımızı imkanlar ölçüsünde ve doğru bir şekilde kullanmak istiyoruz. Şuan 2 aylık sürede yaklaşık 500 bin TL civarında bir tasarruf sağladık. Bu demek değil ki tasarruf ile Yozgat’a hizmet az gelecek yada istenilen düzeyde yatırımlar yapılmayacak. Asla öyle bir düşünce içerisinde değiliz. Başkanımızın seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı projelerin hepsini bir bir gerçekleştireceğiz. Şuan belediyemizin çok fazla olan giderini gelirimize göre düzenleyerek aşırı müsrifliğin yani Yozgatlıların hakkını doğru kullanmak istiyoruz." dedi.

İtfaiye Müdürlüğü alanında bulunan yaklaşık 250 ton civarında atıl vaziyetteki eski hurda araçlar ve malzemeleri satarak belediyeye azda olsa bir katkı sağlamayı düşündüklerini söyleyen Kılıçarslan, "Buradaki hurdalıkların satılması hem belediyemize bir gelir sağlayacak, hem de bu bölgedeki çirkin görüntü, çevre kirliliği ortadan kalkmış olacak. Şuan için yaklaşık 50 ton eski hurda aracı verdik. Önümüzdeki günlerde diğer hurdalıkları da yine MKE'ye vererek İtfaiye Müdürlüğü'müzün o alanını çirkin görüntüden arındırmış olacağız." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar