Belediyenin 45 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen muhasebeci kayıp

Zonguldak'ın Ormanlı belde belediyesinde muhasebeci olarak çalışan Erhan O. isimli muhasebecinin İller Bankası'ndan gelen yaklaşık 45 bin lirayı hesabına geçirerek ortadan kaybolduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Belediyenin 45 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen muhasebeci kayıp

Zonguldak'ın Ormanlı belde belediyesinde muhasebeci olarak çalışan Erhan O. isimli muhasebecinin İller Bankası'ndan gelen yaklaşık 45 bin lirayı hesabına geçirerek ortadan kaybolduğu iddia edildi. Durumu banka yetkililerinden öğrenen Belediye Başkanı Yaşar Sever, yatan paranın 37 bin lirasını bloke ettirdiklerini ve muhasebeci hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Ereğli' ye bağlı Ormanlı beldesinde hesabına para geçirdiği iddia edilen Muhasebeci Erhan O.' nun iller bankasından belediye hesabına yatan parayı zimmetine geçirdiği ve daha sonra da ortadan kaybolduğu iddia edildi. Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklama da bulunan Ak partili Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, bankadan akşam saatlerinde kendisine telefon geldiğini ve paranın bloke edilmesini istediğini söyledi. Muhasebecinin uzun süredir belediye çalıştığını ve muhasebe bölümü dışında başka bölümlerde de çalıştığını kaydeden Sever "Beni saat 6 civarında bankadan görevli aradı. Dedi ki 'Sizin Belediye hesabından parayı muhasebeci hesabına geçirmiş. Böyle bir şeyden bilginiz var mı?' dedi. Bu konuda bilgim olmadığını ve bir an önce önlem alınmasını istedim. Onlar da o saatten sonra bankayı açarak hesaba el koymuşlar. Arkadaşa geçen 45 bin liranın 37 bin 500 lirasını bloke etmişler. O arkadaş yaklaşık 7 bin 200 lira civarında kendi zimmetine para geçirmiş. Bu konuda şikayetlerimizi gerek Ormanlı karakoluna verdiğimiz ifade ile birlikte konu savcılık makamına taşındı. Artık sonucu bekleyeceğiz. Valla bu arkadaş çok eskiden bu yana belediyede çalışıyor. Zaman zaman muhasebecilik görevinin dışında normal memurluk dönemleri de oldu. Belediyenin durumunu sizde biliyorsunuz. Belediye de fazla bir kalifiye eleman yok. Ondan başka muhasebeciliği yağabilecek adam da yok. Mecburen biz bu arkadaşa verdik. Demek ki bu arkadaşımız art niyetli kullandı bu olayı" dedi.

"CUMA GÜNÜ KAYMAKAMLA GÖRÜŞTÜK, PAZARTESİ OLAY OLDU"

Belediye başkanlığını bırakacağından dolayı müfettiş istemek için Kaymakam İbrahim Çay'ın yanına gittiğini anlatan Sever "Bu olay zaten Pazartesi günü oldu. Belediyeyi bırakırken kaymakam beye gittim. Kaymakam beyden müfettiş talep ettim. Belediyeyi bırakırken incelenmesini istedim. O da kaymakamlıktan bir görevliyi göndereceğini söyledi. Bizim bu konuşmamız Cuma günü oldu" dedi.

"ÖNERGE YOK AMA ÇOK PARA HARCADIĞI SÖYLENMİŞTİ"

2010 yılında muhasebeci Erhan O nun fazla para harcadığı konusunda belediye başkanlığına meclis üyeleri tarafından önerge verilip verilmediği sorusunu yanıtlayan Sever "Şimdi öyle bir önerge olmadı. Bizim meclis toplantımızda meclis üyesi arkadaşlarımız şu şekilde gündeme getirdiler. Muhasebecinin gece hayatı yaşadığını, çok para ödüyormuş gibi bir izlenim görmüşler. Böyle bir durum varsa nasıl önüne geçebiliriz diye düşündük. Daha önce maaş konusunda tek imza olarak alınıyordu muhasebeci tarafından. Sonra iki imza yaptık. Benimle beraber Maaşı en azından ikimiz bilelim. Banka da belgemiz de var ama, ne hikmetse savcılığa verilen belge o değil. Daha önce verilen tek kişilik olan belgeyi vermişler savcılığa. İki imzalı belge bende var. Savcılığa tekrar vereceğim. Müfettiş konusunda Valilik makamına yazı yazdık. Kaymakamlık valiye gönderdi. Tahminim müfettiş gönderecekler" dedi. CİHAN

Yorumlar