Belediyelerden işten çıkarmaları protesto ettiler

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı faaliyet gösteren Tüm-Bel-Sen Antalya Şubesi, Antalaya Büyükşehir Belediyesi önünde işten çıkarılma ve görev yeri değiştirmeyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Belediyelerden işten çıkarmaları protesto ettiler

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı faaliyet gösteren Tüm-Bel-Sen Antalya Şubesi, Antalaya Büyükşehir Belediyesi önünde işten çıkarılma ve görev yeri değiştirmeyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı İlhan Karakurt, Antalya Muratpaşa Belediyesi’nde işten çıkarılma iddialarıyla ilgili tepkisini dile getirdi. Karakurt, ekmeği için çalışan inanların ekmeğinin elinden alınmasına karşı olduklarını söyledi.

Ankara Büyükehir Belediyesi’nde seçim sonrasında görevlendirme adı altında sürgünler yapıldığını iddia eden Karakurt, 14 çalışanın memuriyetten çıkarıldığını söyledi. Karakurt, ayrıca, Antalya’da seçim sonrasında üyelerine çeşitli vaatler verildiğini, tehditlerle sendikalarından istifaya zorlandığını öne sürdü. Karakurt, görevden alınan çalışanların ise oturacak masa dahi bulamadığını anlattı.

Karakurt, “Ülkemiz Anayasası'na ve evrensel hukuka göre asıl suç, bizlerin sendikal faaliyetleri değil, emekçilerin çalışma hakkının ve sendikal özgürlüklerinin gasp edilmesine yönelik bu anti demokratik uygulamalar ve cezalardır.” şeklinde konuştu. Farklı sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği eylem, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi. Eylemciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar